Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Barre Astié: ένας ιδιαίτερος τρόπος άσκησης, ευχάριστος, ασφαλής & αποτελεσματικός

Barre Astié: ένας ιδιαίτερος τρόπος άσκη...

Αποκλειστικά από την Ακαδημία Χορού και τον καινούριο χώρο της, τη σχολή DanceA

H Barre Astié κατατάσσεται στις σωματικές μεθόδους και είναι ένα μάθημα γυμναστικής που διαθέτει την αισθητική, τις αξίες και την κομψότητα του χορού. Είναι κατάλληλη για όλους όσοι επιθυμούν να γυμναστούν όπως οι χορευτές, χωρίς απαραίτητα να έχουν προηγούμενη εμπειρία σε χορευτικά μαθήματα και χωρίς να διαθέτουν το σώμα ή τις δυνατότητες ενός χορευτή. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από την προεφηβεία και μετά, και σε όλους όσοι αναζητούν έναν τρόπο άσκησης ευχάριστο, ασφαλή, αποτελεσματικό.

Η μέθοδος έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει το μάθημα ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και ανάλογα με τις σωματικές απαιτήσεις των ασκουμένων. Για παράδειγμα, στη Γαλλία, η Barre Astié έχει εφαρμοστεί σε ποδοσφαιριστές για τις ασκήσεις των διατάσεων, ιδιαίτερα ωφέλιμες στη δραστηριότητά τους. Στην Ιαπωνία είναι επίσης διαδεδομένη σε  ηθοποιούς και  τραγουδιστές για τον άψογο συντονισμό της αναπνοής με την κίνηση.

Δημιουργήθηκε από τον Alain Astié, χορευτή και δάσκαλο χορού, με στόχο να προσφέρει σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες τα οφέλη ενός χορευτικού μαθήματος, προτείνοντας μια ολοκληρωμένη σύνθεση ασκήσεων που βασίζονται στην τεχνική του κλασικού και του σύγχρονου χορού. Εμπνέεται από όλα τα είδη χορού, αφού και ο δημιουργός της έζησε την εξέλιξη της χορευτικής τέχνης ως χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος  χορού.

Η μουσική κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Βarre Αstié δεν λειτουργεί απλά ως συνοδεία, αλλά παίζει ρόλο καθοριστικό για την ενέργεια και το ύφος του μαθήματος. Εμπνέει, καθοδηγεί, χαλαρώνει ή προσθέτει ένταση ανάλογα με τις ανάγκες του μαθήματος και τη διάθεση  της ομάδας. Η αναπνοή είναι βασική πηγή ενέργειας και ρυθμού, που βοηθά στην απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση στο χώρο και στα ηχητικά του ερεθίσματα.

Η μέθοδος διδάσκεται μόνο από πιστοποιημένες/ους καθηγήτριες/τές Barre Astiéπου έχουν ολοκληρώσει το αντίστοιχο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στην Ελλάδα διδάσκεται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τον Βόλο και το Ναύπλιο ενώ στην Πάτρα θα τη βρείτε κατ’ αποκλειστικότητα στην Ακαδημία Χορού και στον καινούριο χώρο της τη σχολή DanceA. Η καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Ελένη Μπαλαφούτη εκτός από πιστοποιημένη καθηγήτρια Barre Astié έχει και την οργάνωση της μεθόδου και την ευθύνη του εκπαιδευτικού της προγράμματος σε όλη την Ελλάδα κι έχει μεταφράσει από τα Γαλλικά το επίσημο βιβλίο της μεθόδου «Η Γραμματική του Σώματος».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Barre Astié επικονωνήστε:

Τηλ. 2610 279 544, 2610 426 420

www.patrasdanceacademy.gr

E-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being