Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με το "Taxi" του Ιρανού Παναχί συνεχίζονται σήμερα οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών

Με το "Taxi" του Ιρανού Παναχί...

Στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30

Όπως ήδη έχει ξαναγράψει το thebest.gr, η νέα αξιόλογη ταινία του βραβευμένου Ιρανού σκηνοθέτη «Ταξί στην Τεχεράνη – Taxi» που τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο και το Bραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), στο περσινό Berlin Film Festival, θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρών, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων.

Τη διανομή του φιλμ στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρεία Feelgood.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας και η πρόεδρος της, Ελένη Δάσιου, έχουν ξαναπροβάλλει κατά το παρελθόν ταινίες του Τζαφάρ Παναχί. Αξίζει ν' αναφέρουμε πως σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του και ο β’ κύκλος προβολών της φετινής περιόδου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας. Η προβολή της ταινίας "Taxi" του Τζαφάρ Παναχί είναι η προτελευταία της περιόδου.

Όπως πάντα έχουν προγραμματιστεί 3 προβολές, η απογευματινή στις 18.00 και θ' ακολουθήσουν 2 ακόμα στις 20.15 και στις 22.30 το βράδυ.

Ένα μοναδικό κινηματογραφικό αριστούργημα. Indiewire

Μία ερωτική επιστολή στο σινεμά, γεμάτη με αγάπη για την τέχνη του, την κοινότητα, τη χώρα του και το κοινό του. Darren Aronofsky (Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής 65ου Φεστιβάλ Βερολίνου).

Μία ταινία ήσυχης αλλά βαθιάς οργής, που μοιάζει να γελάει, ενώ από μέσα της κοχλάζει από θυμό. Variety

Διακριτικό, χιουμοριστικό και ανθρώπινο. The Guardian

Αναπάντεχα θερμό, σκωπτικό και διαφωτιστικό. The Hollywood Reporter.

Η ταινία που θριάμβευσε στο 65ο Φεστιβάλ Βερολίνου, κερδίζοντας επάξια τη Χρυσή Άρκτο και το Bραβείο Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) ανήκει στον αντιφρονούντα Ιρανό σκηνοθέτη Jafar Panahi, στον οποίο έχει απαγορευτεί να εργάζεται στη χώρα του καθώς και να ταξιδεύει στο εξωτερικό (το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του η μικρή του ανιψιά).

Το «Ταξί στην Τεχεράνη» είναι αξιοσημείωτο ότι γυρίστηκε με κρυφές κάμερες που καταγράφουν τις διαδρομές που διασχίζει ο σκηνοθέτης οδηγώντας διάφορους ανθρώπους σε διαφορετικούς προορισμούς.

Συγκινητικό και αστείο, κατατοπιστικό για την κατάσταση στο Ιράν και ευρηματικό από τη φύση του, το φιλμ «Ταξί στην Τεχεράνη» είναι μία απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία.

*Ακολουθεί και το τρέιλερ της ταινίας που μας εστάλη από την εταιρεία διανομής Feelgood.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι και το thebest.gr.

Όσο για την τελευταία ταινία του φετινού β' κύκλου δεν θα είναι η πιο πρόσφατη ταινία του σημαντικού κινηματογραφικού δημιουργού Χιροκάζου Κόρε-έντα "Η μικρή μας αδελφή", όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί αλλά ένα ιδιαίτερο φιλμ που μάλιστα φέτος προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερου animation, το "Anomalisa" του Τσάρλι Κάουφμαν. Η τελευταία προβολή είναι τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture