Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αρέσει το φιλμ "Γάμος αλά ελληνικά 2" της Νία Βαρντάλος στο Αμερικάνικο κοινό - Από την Πέμπτη και στην Πάτρα

Αρέσει το φιλμ "Γάμος αλά ελληνικά ...

Η Ελληνοκαναδή Βαρντάλος κατάγεται από τον Δρυμό Καλαβρύτων

Αυτή την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες (έρχεται και σε 2 αίθουσες των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα) η αστεία κομεντί «My Big Fat Greek Wedding 2 – Γάμος αλά ελληνικά 2».

Πρόκειται για τη συνέχεια της υπερεπιτυχημένης πρώτης ταινίας του 2002 που καθιέρωσε στην Αμερική και έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο την πρωταγωνίστρια και σεναριογράφο των φιλμ Νία Βαρντάλος, η οποία είναι Ελληνοκαναδή, με ρίζες μάλιστα από τα Καλαβρυτοχώρια και δη τον Δρυμό Καλαβρύτων.

H νέα ταινία με βασικό «σύνθημα» στο διαφημιστικό πόστερ πως «οι άνθρωποι αλλάζουν, οι Έλληνες όχι», τα έχει πάει καλά μέχρι στιγμής στο Αμερικάνικο box office παρά τον τεράστιο ανταγωνισμό από το «Batman v Superman, Η Αυγή της δικαιοσύνης».

Πιο συγκεκριμένα το σίκουελ της μεγάλης επιτυχίας του 2002 (η πρώτη ταινία μόνο στις ΗΠΑ είχε κάνει κοντά στα 240 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις), σε σκηνοθεσία Kirk Jones με την 53χρονη Ελληνοκαναδή Νία Βαρντάλος στον ρόλο της Τούλα Πορτοκάλος, κατάφερε στο δεύτερο τριήμερο του (1-3 Απριλίου 2016) να κρατηθεί καλά και να πάρει ξανά την 3η θέση στο Αμερικάνικο box office, με κοντά 11,5 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις, φτάνοντας συνολικά στη Βόρειο Αμερική σε 2 περίπου εβδομάδες τα 37 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 20 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το "Batman v Superman, Η Αυγή της Δικαιοσύνης" με τους Μπεν Άφλεκ και Χένρι Καβίλ καλά κρατεί αν και με απώλειες στην 1η θέση, έχοντας φτάσει τα 260,5 εκ. στις ΗΠΑ συν άλλα 422 στον υπόλοιπο κόσμο.

Παραγωγοί και στη νέα ταινία «Γάμος αλά ελληνικά 2» που στην Ελλάδα θα διανέμει η εταιρεία UIP, είναι η Ελληνοαμερικανίδα Ρίτα Γουίλσον με τον σύζυγο της, διάσημο σταρ του Χόλυγουντ και λάτρη της Ελλάδας και της μεσογειακής, ελληνικής κουζίνας, Τομ Χανκς.

Σύμφωνα με το στόρι, ο Τούλα και ο Ίαν (στο ρόλο και πάλι ο 54χρονος Τζον Κόρμπετ) έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στο γάμο τους που τα εντείνει και το γεγονός ότι η έφηβη κόρη τους πλησιάζει προς την αποφοίτηση από το λύκειο και σύντομα θα φύγει από το σπίτι για να πάει να σπουδάσει στο κολέγιο. Στην ταινία παίζουν ακόμα οι John Stamos, Rita Wilson, η 18χρονη Έλενα Καμπούρις – Kampouris, στο ρόλο της κόρης, η οποία έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη από Έλληνα πατέρα, ιδιοκτήτη ποτοποιίας και Γαλλίδα μαμά, η Lainie Kazan (ως Μαρία Πορτοκάλος, μητέρα της Τούλα), ο Michael Constantine ως ο πατέρας της Τούλα, οι Andrea Martin, Ian Gomez, κ.α.

Η πρώτη ταινία το 2002 είχε αρέσει πολύ και είχε φτάσει έως και την υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Η Νία Βαρντάλος έλκει όπως προείπαμε, την καταγωγή της από την περιοχή των Καλαβρύτων και πιο συγκεκριμένα την κοινότητα Δρυμός. Μάλιστα το 2009 είχε γυρίσει και μία ταινία στην Ελλάδα με συμπρωταγωνιστές της τον Αλέξη Γεωργούλη και τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους, το «Έρωτας αλά ελληνικά». Είχε κάνει γυρίσματα και στους Δελφούς καθώς και στην Αρχαία Ολυμπία.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture