Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα για το Πατρινό Θέατρο Σκιών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα ...

Βραβεύτηκε ο λαϊκός ζωγράφος-βοηθός σκηνής Ανδρέας Κυριαζόπουλος

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 στο Περί Σκιών η εσπερίδα με θέμα "Το Πατρινό Θέατρο Σκιών: Ιστορικές διαστάσεις και σύγχρονες προοπτικές".

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών και βραβεύτηκε για το πλούσιο έργο του ο λαϊκός ζωγράφος και βοηθός σκηνής ο Ανδρέας Κυριαζόπουλος.

Στην εσπερίδα η οποία είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μίλησε ο Μαμάσης Διονύσης, αναδεικνύοντας τις πολιτιστικές δράσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν υλοποιηθεί τα 2 χρόνια από την λειτουργία του Περί Σκιών στα πλαίσια της θεατρικής αγωγής και τη συνέχιση και διατήρηση της λαϊκής τέχνης.

Στην συνέχεια ο Μυλωνάς Γιάννης, συλλέκτης - blogger παρουσίασε το πλούσιο έργο του λαϊκού ζωγράφου και βοηθού σκηνής Ανδρέα Κυριαζόπουλου.  Ένας αυθεντικός Πατρινός καλλιτέχνης γεννημένος το 1943 ο οποίος ζωγράφιζε και συνεχίζει να ζωγραφίζει ρεκλάμες, φιγούρες και σκηνικά για το θέατρο σκιών. Ο Κυριαζόπουλος συνεργάστηκε με όλους τους γνωστούς για την εποχή καραγκιοζοπαίχτες (Βασίλαρο, Παναγιωταρά, Αντώναρο, Ορέστη, Μητσάκη, Γιάνναρο κ.α.). Ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός τον βράβευσε για την πολυετή συμβολή του και προσφορά στο λαϊκό θέατρο σκιών.

Τέλος ο Αγραφιώτης Θωμάς, καραγκιοζοπαίχτης, Δρ. παιδαγωγικής, εκπαιδευτικός, συγγραφέας στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ιστορικές διαστάσεις του πατρινού Θεάτρου Σκιών, από το 1890 μέχρι σήμερα, με έμφαση στις καινοτομίες των πατρινών καραγκιοζοπαιχτών, μέσα από τις οποίες αποδεικνύεται η ανωτερότητα και σταθερή πρωτοκαθεδρία του πατρινού Καραγκιόζη στη χώρα μας.

Το εκλεκτό κοινό, παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον και διακρίθηκε για την ποιότητά του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture