Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η "πόλη" με τους 23.057 ενεργούς φοιτητές- Το thebest.gr ανοίγει το φάκελο "Πανεπιστήμιο Πατρών" και ερωτά: Τι θα ήταν η πόλη χωρίς το Πανεπιστήμιό της;

Η "πόλη" με τους 23.057 ενεργο...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

10.999 είναι οι μη ενεργοί φοιτητές- Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είναι 214 και οι υποψήφιοι διδάκτορες 206.

Λένε πώς δεν υπάρχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα για μια περιοχή από το να διαθέτει τη γνώση και να επιχειρεί στην καινοτομία,  με σημείο αιχμής τη νέα γενιά η οποία ανατροφοδοτεί την εκπαιδευτική,  κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ...επιδερμίδα της, εμποδίζοντας την ...γήρανση και την στασιμότητα. Το ερώτημα έχει πολλάκις απασχολήσει τις παρέες και τους φορείς, τους πολίτες και τους επιχειρηματικούς και παραγωγικούς κύκλους, τους επαγγελματίες και βεβαίως τους επιστήμονες:  Τι θα ήταν η Πάτρα χωρίς το Πανεπιστήμιό της;

Η απάντηση, με όποιο τρόπο ή όποια επιχειρηματολογία και αν αυτή υποστηριχθεί, έρχεται να καταδείξει την αμφίδρομη σχέση μεταξύ πόλης και πανεπιστημίου,  μια σχέση αλληλοεπιρροής και αλληλεπίδρασης, που δεν μπορεί να αφεθεί στην λογική του αυτονόητου, αλλά επιβάλλεται  να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία η Πάτρα θα οικοδομήσει  το μέλλον της, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη εποχή, αφήνοντας πίσω της τα σύνδρομο των παράλληλων δρόμων και επιτυγχάνοντας την σύνδεση της παραγωγής με την καινοτομία,  τη σύνδεση της πόλης με την διεθνώς διακεκριμένη ακαδημαϊκή της κοινότητα.

Στα 50 χρόνια της λειτουργίας του το Πανεπιστήμιο, δεν έχει απλώς συμβάλλει στην ανάπτυξη, αλλά έχει πρωταγωνιστήσει στη μεταμόρφωση της Πάτρας σε μια πόλη ζωντανή και ανήσυχη, μια πόλη που ανανεώνει συνεχώς τη νεολαία της, που πειραματίζεται και πρωτοπορεί, που συνομιλεί με τον κόσμο και συστήνεται σε αυτόν, που αιμοδοτεί την οικονομία της  μέσα από το ΑΕΙ της και εξαρτά από αυτό ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξής της.

Αυτό το σκέλος, της ανάπτυξης με τη βοήθεια της γνώσης που έρχεται από το επιστημονικό δυναμικό, είναι και η παράμετρος που επιχειρείται να φωτιστεί με την εξωστρεφή στάση του πανεπιστημίου τα τελευταία χρόνια και με διοργανώσεις που στοχεύουν στο  να έρθει σε επαφή το ερευνητικό δυναμικό του Πανεπιστημίου Πατρών  και των Ερευνητικών Ινστιτούτων, με τον επιχειρηματικό, παραγωγικό και επενδυτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής. Επιδίωξη; Η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας για τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών προϊόντων και διαδικασιών σε υπάρχουσες ή νέες παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Patras I.Q. (διοργανώθηκε από το Γραφείο Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου και το Επιμελητήριο Αχαΐας), μια αναπτυξιακή διαδικασία, για την προώθηση της  καινοτομίας και της γνώσης στον παραγωγικό τομέα, αλλά ταυτόχρονα και τη διάχυση των ενδιαφερόντων του παραγωγικού τομέα στους ερευνητές.

Το thebest.gr ανοίγει το φάκελο Πανεπιστήμιο Πατρών και καταγράφει τη δυναμική ενός εκ των σπουδαιότερων  Ανώτατων Ιδρυμάτων της χώρας, αυτής της δυνατής «μηχανής» που απλώνεται στην περιοχή του Ρίου, μίας πραγματικής κωμόπολης με έκταση 4,5 χμ2, και δίνει στην πόλη άλλη αίγλη.

Τα εγκαίνια του κτιρίου Α

Τα εγκαίνια του κτιρίου Α

Τα εγκαίνια του κτιρίου Α

Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1964

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύθηκε το 1964 και η δημιουργία του συνετέλεσε στην αποκέντρωση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στην καινοτόμα δραστηριότητα σε γνωστικό και σε ερευνητικό επίπεδο και στην πνευματική, επιστημονική, πολιτιστική και οικονομική άνθηση της πόλης. Τα εγκαίνια της λειτουργίας του τελέστηκαν στις 30 Νοεμβρίου 1966.

Αρχικά στεγάστηκε σε οίκημα το οποίο παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων  στο κέντρο της Πάτρας. Για τη δημιουργία της Πανεπιστημιούπολης επελέγη το 1968 έκταση 2.500 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Ρίου, 8 χμ. από το κέντρο της Πάτρας, η οποία απαλλοτριώθηκε υπέρ του Πανεπιστημίου. Το 1972 ανατέθηκε η εκπόνηση του ρυθμιστικού σχεδίου της Πανεπιστημιούπολης, η οποία συντελέστηκε σε δύο φάσεις και ενεκρίθη από το Πανεπιστήμιο τον Ιούνιο του 1973.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου ανατέθηκε αρχικά σε πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε για πρώτη φορά την 9η Ιανουαρίου 1965 με έδρα την Αθήνα. Έργο της η οργάνωση των σχολών, ο καθορισμός του τρόπου λειτουργίας τους και γενικά η συγκρότηση των οργάνων διοίκησης και διαχείρισης του Πανεπιστημίου. Εν συνεχεία, η έδρα της Επιτροπής μεταφέρθηκε στην Πάτρα, ενώ αργότερα η Επιτροπή έγινε επταμελής.

Η Διοικούσα Επιτροπή έπαυσε να ασκεί τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 1974, οπότε εφαρμόστηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών οι περί Πανεπιστημιακών Αρχών διατάξεις που ίσχυαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με βάση τις διατάξεις αυτές εξελέγησαν από τη Γενική Συνέλευση των καθηγητών οι Πανεπιστημιακές Αρχές και η πρώτη Σύγκλητος του Πανεπιστημίου με ετήσια θητεία.

Σύσκεψη Πρυτάνεων στην Αίθουσα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών (1978)

Σύσκεψη Πρυτάνεων στην Αίθουσα της Πρυτα...

Σύσκεψη Πρυτάνεων στην Αίθουσα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών (1978)

Η εφημερίδα "Μεσημβρινή" καλύπτει τα εγκαίνια του τρίτου πανεπιστημίου της χώρας.

Η εφημερίδα "Μεσημβρινή" καλύπ...

Η εφημερίδα "Μεσημβρινή" καλύπτει τα εγκαίνια του τρίτου πανεπιστημίου της χώρας.

Έως σήμερα, αξιόλογοι ακαδημαϊκοί καθηγητές επάνδρωσαν τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος. Ως πρώτος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας, από το 1974 έως το 1975, εξελέγη ο Αναστάσιος Ζούμπος, καθηγητής της Φυσικομαθηματικής Σχολής, ενώ πρώτοι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου διετέλεσαν από το 1983 έως το 1986 οι καθηγητές της Σχολής Θετικών Επιστημών, Ανδρέας Φιλίππου και Σταύρος Βολιώτης.

Για την τετραετία 2014-2018, Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών διατελεί η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Ιατρικής, η πρώτη γυναίκα πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ

Πρύτανης Περίoδος
Αναστάσιος Ζούμπος1974-1975
Κωνσταντίνος Γούδας1975-1976
Κωνσταντίνος Σύρος1976-1977
Αθανάσιος Πανάγος1977-1978
Γλαύκος Γαλανός1978-1979
Αλέξανδρος Θεοδοσίου1979-1980
Αντώνιος Γραμματικός1980-1981
Γεώργιος Μανιάτης1981-1982
Γεώργιος Ρούσσας1982-1983
Αθανάσιος Σαφάκας1983-1986
Βασίλειος Πρώιμος1986-1988
Αλέξιος Λυκουργιώτης1988-1994
Σταμάτης Αλαχιώτης1994-2000
Νικόλαος Ζούμπος2000-2003
Χρήστος Χατζηθεοδώρου2003-2006
Σταύρος Κουμπιάς2006-2010
Γεώργιος Παναγιωτάκης2010-2014
Βενετσάνα Κυριαζοπούλου2014-

Η νέα πρύτανις (αριστερά) Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, στην τελετή αναγόρευσης του βραβευμένου με Nobel καθηγητή της ιατρικής Harald zur Hausen σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

 Η νέα πρύτανις (αριστερά) Βενετσάνα Κυρ...

Η νέα πρύτανις (αριστερά) Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, στην τελετή αναγόρευσης του βραβευμένου με Nobel καθηγητή της ιατρικής Harald zur Hausen σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με το Π.Δ. 89/4-6-2013, εντάχθηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στο Αγρίνιο. Οι ενέργειες των φορέων του Αγρινίου για τη δημιουργία ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης ξεκίνησαν κατά τη δεκαετία του '70, γεγονός που οδήγησε το 1985 στη δημιουργία της Οικονομικής Σχολής, η οποία υπάγονταν διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο έως το 1996 οπότε και μεταφέρθηκε πλήρως στην Πάτρα. Στη θέση αυτής της σχολής δημιουργήθηκαν το 1998 δύο νέα τμήματα υπαγόμενα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ακολούθησε η ίδρυση και άλλων τμημάτων, μέχρι την απόφαση του Σεπτεμβρίου του 2009 με τον Ν. 3794 για την ίδρυση ανεξάρτητου πανεπιστημίου στην πόλη, όπως προβλεπόταν ήδη από το προεδρικό διάταγμα του 1998.

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας διέθετε τρία ενεργά τμήματα εκπαίδευσης και έρευνας η στόχευση των οποίων στη διαχείριση των φυσικών πόρων, στη διοίκηση επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών υπεδείκνυε την επιδίωξη σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και την παραγωγή, με έμφαση στις φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες και στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της δυτικής Ελλάδας και της χώρας γενικότερα.

Η εξελικτική πορεία και η διακεκριμένη παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών τόσο στον εγχώριο όσο και στο διεθνή επιστημονικό στίβο δικαιώνει το όραμα και τους αρχικούς στόχους της ίδρυσής του.  Το Πανεπιστήμιο Πατρών παρουσιάζει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα, όπως προκύπτει και από εσωτερικές και εξωτερικές αξιολογήσεις, για την προώθηση της οποίας λαμβάνει χρηματοδοτήσεις από ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς.

5 ΣΧΟΛΕΣ- 24 ΤΜΗΜΑΤΑ

Σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών, 50 χρόνια μετά την ίδρυσή του, διαθέτει 5 Σχολές, οι οποίες διαρθρώνονται σε 24 Τμήματa ως εξής:

A) Πολυτεχνική Σχολή (Τμήματα 7) - Αρχιτεκτόνων Μηχανικών - Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων -- Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών -- Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής--Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών -- Πολιτικών Μηχανικών

- Χημικών Μηχανικών

B) Σχολή Θετικών Επιστημών (Τμήματα 6)

Βιολογίας – Γεωλογίας- Επιστήμης των Υλικών - Μαθηματικών – Φυσικής- - Χημείας

Γ) Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Τμήματα 5)

- Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική  Ηλικία -- Θεατρικών Σπουδών -- Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης -- Φιλολογίας -- Φιλοσοφίας

Δ) Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τμήματα 4)

Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών- Διοίκησης Επιχειρήσεων-- Διοίκησης 2 Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων - Οικονομικών Επιστημών

Ε) Σχολή Επιστημών Υγείας ( Τμήματα 2)

Ιατρικής- Φαρμακευτικής

Η διάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι σχετικά πρόσφατη διότι υπήρξαν αλλαγές λόγω τής ένταξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών με τα αντίστοιχα Τμήματα, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων- Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών- Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων και της ταυτόχρονης κατάργησης του Γενικού Τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου

 

23.057 ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία , ο αριθμός των ενεργών φοιτητών ανέρχεται σε 23.057   (Μάρτιος 2016). Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είναι 214 και οι υποψήφιοι διδάκτορες 206.

10.999 είναι οι μη ενεργοί φοιτητές.

Το Πανεπιστήμιο έχει  710 μέλη ΔΕΠ ( Καθηγητές και Λέκτορες),  148 μέλη ΕΔΙΠ,  108 μόνιμο προσωπικό, 262 ΙΔΑΧ.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών πανηγυρίζουν για το ηλεκτρικό όχημα που έφτιαξαν, το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη διεθνούς διαγωνισμού

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών πανηγυ...

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών πανηγυρίζουν για το ηλεκτρικό όχημα που έφτιαξαν, το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη διεθνούς διαγωνισμού

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τακτικός προυπολογισμός:  5.700.000  (2015-2016)

ΠΔΕ            2.500.000

Σίτιση            2.100.000

ΠΔ407/80   146.000

Στα περιουσιακά στοιχεία του Πανεπιστημίου συναντάμε  2.650 στρέμματα (στον πανεπιστημιακό χώρο, περιλαμβάνεται και το οικόπεδο που χτίστηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων - Διόφαντος). Επίσης το Πανεπιστήμιο διαθέτει:

100 κτίρια

Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο

Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

Μουσεία

Βοτανικό Κήπο

Κυλικεία

Έκταση στον Ριγανόκαμπο

Έκταση στο Αγρίνιο

Ουσιαστικά το Πανεπιστήμιο δεν έχει σημαντικά έσοδα από τα περιουσιακά του στοιχεία. Έχει μικρές χορηγίες, κυρίως για υποτροφίες φοιτητών, και σημαντική χορηγία για υποτροφίες φοιτητών  από την οικογένεια Α.  Μετζελοπούλου.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών κατατάσσεται στην τρίτη θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα ελληνικά πανεπιστήμια από άποψη φοιτητικού δυναμικού, διδακτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, αριθμού τμημάτων και απονεμομένων τίτλων σπουδών. Επιπλέον, έχει καταξιωθεί στη διεθνή κοινότητα για την πρωτοποριακή έρευνα που διεξάγει τόσο σε τομείς των θετικών επιστημών όπως είναι το Περιβάλλον, η Υγεία, η Βιοτεχνολογία, η Μηχανική, η Ηλεκτρονική, η Πληροφορική και οι Βασικές Επιστήμες, όσο και σε τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών όπως είναι η Διαλεκτολογία, η Φιλοσοφία και οι Παιδαγωγικές Επιστήμες.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποτελεί κέντρο Αριστείας. Αυτό αξιολογείται από

α. Προπτυχιακά προγράμματα Σπουδών

β. Ερευνητική δραστηριότητα

γ. Εξωτερικές αξιολογήσεις Τμημάτων και Ιδρύματος

δ. Κινητικότητα φοιτητών και μελών ΔΕΠ από και προς το εξωτερικό( Εrasmus)

ε. Συμφωνίες συνεργασίας  με Πανεπιστήμια του εξωτερικού  .

στ. Σημαντικές θέσεις στις διεθνείς κατατάξεις (τέλος Μαρτίου θα ανακοινωθούν οι νέες κατατάξεις)

 

EΣΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Πανεπιστήμιο λειτουργεί και ως εστία πολιτισμικής άνθησης. Στους χώρους του πραγματοποιούνται κάθε χρόνο αξιοσημείωτες εκδηλώσεις, με προεξάρχοντα τα Πολιτιστικά του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο αποτελεί σημαντική υποδομή για την ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας της περιοχής.

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει επίσης μουσεία (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας,  Βοτανικό Μουσείο , Ζωολογικό Μουσείο, Μουσείο Παιδείας) τα οποία έχουν ως στόχο να φέρουν το κοινό σε επαφή με την πρόοδο της επιστήμης, να συμβάλουν στην κατανόησή της και να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Επιδίωξη του Πανεπιστημίου είναι οι εργαζόμενοι, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του να πλαισιώνουν και να μετέχουν ενεργά στις διάφορες πολιτιστικές του ομάδες, που είτε είναι επίσημοι οργανισμοί είτε λειτουργούν υπό την επιστασία του. (Ραδιοφωνικός Σταθμός UPfm, Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών - Π.Ο.Φ.Π.Π., Χορωδία , Χορευτικός Όμιλος Προσωπικού, Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων - ΘΟΕΠΠ)

Up Fm:Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό- Το thebest.gr τον επισκέφτηκε και τον παρουσιάζει

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων - ΘΟΕΠΠ

Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων - ΘΟΕΠΠ

Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων - ΘΟΕΠΠ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι αθλητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου στεγάζονται στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο το οποίο διαθέτει σύγχρονους κλειστούς και υπαίθριους χώρους άθλησης, ενώ οργανώνει προγράμματα εκγύμνασης των μελών της κοινότητας και σημαντικά αθλητικά γεγονότα.

Τα μέλη του Πανεπιστημίου αναπτύσσουν επίσης έντονη κοινωνική δράση, καταβάλλοντας εθελοντικές προσπάθειες για την αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών της κοινότητας καθώς και για την αντιμετώπιση προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής.

 

Ένας ολόκληρος κόσμος, μια κανονική κωμόπολη της γνώσης, της καινοτομίας, του πολιτισμού, της νεολαίας και πάνω από όλα της επιστήμης και της έρευνας, στη βορειοδυτική πλευρά της Πάτρας. Δίχως αυτή τι θα ήταν η πόλη;

Στο ερώτημα αυτό και σε μια σειρά άλλων ερωτημάτων απαντά αύριο με συνέντευξή της στο thebest.gr η πρύτανις του πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Ποιά είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του πανεπιστημίου και ποιές οι προτεραιότητες της Πρυτανικής Αρχής; Είναι ισχυροί οι δεσμοί πόλης και πανεπιστημίου; «Ναι» ή «όχι» στους «αιώνιους» φοιτητές; «Ναι» ή «όχι» στη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την παραγωγή και στη συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία; Ακούει η κυβέρνηση τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης και τι θα ήθελε να αφήσει πίσω της η πρώτη γυναίκα  πρύτανις; Οι απαντήσεις αύριο στο thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις