Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο Τέξας προβλήθηκε και εντυπωσίασε η νέα ελληνική ταινία "Suntan"- ΔΕΙΤΕ το τρέιλερ

Στο Τέξας προβλήθηκε και εντυπωσίασε η ν...

Από 31 Μαρτίου 2016 στις ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα

Μετά τη θριαμβική πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ στην Ολλανδία και λίγο πριν κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες (αναμένεται στις 31 Μαρτίου 2016 και ήδη η διαφημιστική αφίσα φιγουράρει στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα) το πολυαναμενόμενο νέο ελληνικό φιλμ με τίτλο «Suntan» έκανε μία στάση στο Ώστιν του Τέξας και στο διάσημο κινηματογραφικό Φεστιβάλ SXSW Film Festival  των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε το σινεφίλ σάιτ flix.gr, ήταν μία δυνατή εμπειρία να παρακολουθήσει κανείς την αμερικανική πρεμιέρα της νέας ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και να ακούσει τις απορίες και το ενδιαφέρον του αμερικανικού κοινού στο Q and A – ερωτήσεις/απαντήσεις που ακολούθησε.

Ήταν ένα κοινό ενθουσιασμένο αλλά και αρκετά ξαφνιασμένο, ίσως γιατί κανείς δεν περίμενε ότι μία ταινία σ' ένα ελληνικό νησί, με γυμνό στην αφίσα και «ηλιοκαμένο» τίτλο μπορούσε να είναι (και) σκοτεινή. Με μία δραματουργία που απογυμνώνει τα προσχήματα του «ελληνικού ξέφρενου καλοκαιριού» και με έναν ήρωα που διαπερνά επιδερμίδες και ριζώνει στις σκιές - στις πιο κρυφές σου ανασφάλειες.

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ SXSW διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 20 Μαρτίου. Το flix.gr βρίσκεται στο Ώστιν του Τέξας και μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.

Οι Αμερικανοί θεατές εντυπωσιάστηκαν με το καστ - τη φρεσκάδα και την αμεσότητα των νέων ηθοποιών (ανάμεσα τους και μία νεαρή ηθοποιός με καταγωγή όπως λέγεται από την Πάτρα, η Έλλη Τρίγγου), αλλά ακόμα περισσότερο, με την αβίαστη όσο και δουλεμένη βιρτουοζιτέ ερμηνεία του πρωταγωνιστή Μάκη Παπαδημητρίου. Περίπου 7 χρόνια μετά το «Bank Bang» και πέντε μετά το «Wasted Youth» ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος επιστρέφει λοιπόν με την 3η ταινία του, το «Suntan», η οποία και έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις αρχές Φεβρουαρίου στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Ρότερνταμ (το φετινό φεστιβάλ διήρκησε από 27 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου).

Το αποτέλεσμα εκεί ήταν το «Suntan» να σοκάρει όσο και να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς ενώ το Αμερικανικό Variety του αφιέρωσε μια σχεδόν διθυραμβική κριτική.

Ο Κωστής (Μάκης Παπαδημητρίου) δεν είναι ένας συνηθισμένος σαραντάρης. Εσωστρεφής και μοναχικός, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και ενήλικες δεσμεύσεις, βρίσκεται λίγο μετά τα 40 του στην Αντίπαρο για να αναλάβει, ως γιατρός, την τοπική κλινική.

Ο χειμώνας στο νησί περνά ήσυχα, δίχως πολλές εκπλήξεις και ανατρεπτικές συγκινήσεις, όμως πολύ σύντομα έρχεται το καλοκαίρι και όλα αλλάζουν. Η χειμωνιάτικη ρουτίνα δίνει τη θέση της σε ένα μωσαϊκό χρωμάτων και αισθήσεων, και η οργασμική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα δημιουργεί Διονυσιακές ψευδαισθήσεις. Η καθημερινότητα του Κωστή δεν θ’ αργήσει να ανατραπεί βίαια, από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών θα εισβάλει απροσδόκητα στην μέχρι πρότινος συνηθισμένη του ζωή.

Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα την 19χρονη Άννα (Έλλη Τρίγγου), όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το «ηδονιστικό» καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι γεμάτο απρόσμενες σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.

Όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης περιγράφει την ταινία του, «το "Suntan" είναι μία ταινία για τα σκοτάδια που έχουμε μέσα μας. Και για αυτό και η επιλογή να γυριστεί κάτω από πολύ δυνατό φως. Δηλαδή είναι μία ταινία πολύ λαμπερή, αλλά μιλάει για ότι κρύβουμε. Είναι μία ταινία για έναν άντρα και μια παρέα. Είναι μία ταινία για την ανεμελιά ή και για το τέλος της. Είναι μια ταινία για την αθωότητα, ή τη μη-αθωότητα».

Πηγή - flix.gr

 

Η νέα ελληνική ταινία «Suntan» κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, στην Ολλανδία

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture