Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έκθεση φωτογραφιών "Όνειρο και Απουσία" στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων της Πλάζ

Πάτρα: Έκθεση φωτογραφιών "Όνειρο κ...

15-30 Μαρτίου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας διά της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ισμήνης Καβαλλάρη προσκαλεί την εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων Δ/θμιας εκπαίδευσης Αχαΐας (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) να  παρακολουθήσουν τις μαθητικές δράσεις που ετοίμασαν οι ομάδες των πολιτιστικών προγραμμάτων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού 2016 , με θέμα «Δύναμη στη Διαφορετικότητα», που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του πάρκου εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Πατρέων (Πλαζ Αγυιάς).


Επιπλέον, στο χώρο του πάρκου εκπαιδευτικών δράσεων στη πλαζ Αγυιάς, θα λειτουργεί από τις 15 Μαρτίου 2016 (ημέρα Τρίτη) μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2016 (ημέρα Τετάρτη) η φωτογραφική έκθεση "Όνειρο και Απουσία" που διοργανώνει η ανοικτή Φωτογραφική Ομάδα «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ – Αχαΐας, στο πλαίσιο λειτουργίας του εγκεκριμένου από το ΥΠΠΕΘτοπικού θεματικού δικτύου Πολιτισμού «Η φωτογραφία πάει σχολείο».

 

Η προστιθέμενη παιδαγωγική αξία της έκθεσης φωτογραφίας «Απουσία & Όνειρο» στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αντιρατσιστικής εβδομάδας προκύπτει και από την ανάδειξη της ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με την οποία ο κάθε μαθητής μπορεί να δει ένα φωτογραφικό έργο, διαφορετικότητα η οποία αποτυπώνεται και στους τίτλους που καλούνται να δώσουν οι μαθητές σε φωτογραφίες της έκθεσης. Συνεπώς, η εν λόγω έκθεση φωτογραφίας θα εμπλουτίσει τις εκπαιδευτικές δράσεις για την αντιρατσιστική εβδομάδα και θα αναδείξει πρωτότυπα και δημιουργικά το θέμα «Δύναμη στη Διαφορετικότητα».

 

Το ζητούμενο σε αυτή την έκθεση ήταν να καταγράψει η φωτογραφική μηχανή, αυτό που λείπει από την εικόνα και το στοίχημα για κάθε φωτογράφο, να το αναδείξει. Έτσι οι 70 φωτογραφίες της έκθεσης μεταφέρουν τους μαθητές σε ένα κόσμο ανύπαρκτο και όμως αληθινό, στον κόσμο της απουσίας και των ονείρων.


Στην έκθεση συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:
Αθανασία Γκρος, Αιμιλία Σιακοβέλη, Ακριβή Καναβού, Ανδρέας Παπανδρέου, Απόστολος Καλλιακμάνης, Αρετή Λαμπροπούλου, Βασίλης Παναγόπουλος, Βάσω Λυμπέρη, Γιάννης Κοπανάς, Γιάννης Ντάρλας, Γιάννης Πατρώνης, Γιώργος Αναγνώστου, Γιώργος Παναγόπουλος, Γιώργος Χριστολουκάς, Δέσποινα Λέκκα, Δημήτρης Σαρχώσης, Ζωή Προδρομάκη, Θανάσης Αναστασόπουλος, Θάνος Παπαδημητρίου, Κώστας Λεπενιώτης, Κώστας Τσέλος, Λένα Μίμη, Λευτέρης Στεφανίδης, Μαίρη Γιαννοπούλου, Μαρί Αμπλά, Μαρία Γεωργοπούλου, Μαρία Κοσσυφίδου, Μαρία Μητροπούλου, Μαρίνα Κανελλοπούλου, Νάνσυ Μάρκου, Νίκος Σκαλτσάς, Σόνια Πουλή, Στάσια Διακουμίδου, και Φώτης Αθανασόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture