Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ευκαιρία να ξαναδούμε το φιλμ "Η Γυνή να φοβείται τον άνδρα" αλλά...έγχρωμο - Από την Πέμπτη στα Ster Cinemas της Πάτρας

Ευκαιρία να ξαναδούμε το φιλμ "Η Γυ...

Η συγκινητική ταινία του 1965 επιχρωματίστηκε σε ειδικά στούντιο στην Φλόριντα των ΗΠΑ

Ως γνωστό, ο Κινηματογραφικός Οργανισμός Καραγιάννης – Καρατζόπουλος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας του στον χώρο του κινηματογράφου και με αυτή την αφορμή και επέτειο, παρουσιάζει εκ νέου στις αίθουσες την αξιόλογη ταινία και μία από τις καλύτερες και πιο συγκινητικές ταινίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, το φιλμ «Η γυνή να φοβείται τον άνδρα», παραγωγής του 1965, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιώργου Τζαβέλλα, με τη διαφορά ότι η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες έγχρωμη σαν να γυρίστηκε χθες!

Ημερομηνία εξόδου στους κινηματογράφους, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 σε διανομή από την εταιρεία SPENTZOS FILM.

Το φιλμ όπως είδαμε στο πρόγραμμα των Ster Cinemas, από αυτή την Πέμπτη θα προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Παραγωγή του φιλμ: Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κωνσταντίνου, Μάρω Κοντού, Δέσπω Διαμαντίδου, Σταύρος Ξενίδης, Κατερίνα Γώγου, Λίλυ Παπαγιάννη, Καίτη Λαμπροπούλου, Κώστας Δούκας, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Δέσποινα Νικολαίδου, Τασσώ Καβαβδία, Νάσος Κεδράκας, Μπέττυ Μοσχονά, κ.α.

Περίληψη:

Ένας δημόσιος υπάλληλος, ο Αντωνάκης αποφασίζει να παντρευτεί την κοπέλα, με την οποία συζεί και την καταπιέζει για μια δεκαετία, την Ελενίτσα. Εκείνη αποφασίζει να διεκδικήσει αυτά που της έχει στερήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σικάγο (ΗΠΑ) το 1965.

COLOR BY WEST WING STUDIOS, Inc. FLORIDA USA – 2016.

Ψηφιοποίηση σε High-definition

Άγγελος Αργυρούλης

Saifedine Salim

Sklavis Film Lab Co.

Επεξεργασία ήχου

Γιώργος Ραμαντάνης

DNA Lab.

*Η εταιρεία Καραγιάννης Καρατζόπουλος ιδρύθηκε το 1966 από το σκηνοθέτη Κώστα Καραγιάννη, τον αδερφό του Ντόντο Καραγιάννη και τον Αντώνη Καρατζόπουλο.

O Αντώνης Καρατζόπουλος με τον Κώστα Καραγιάννη συναντήθηκαν στο λεγόμενο «Hollywood», ένα κτίριο στην οδό Ακαδημίας στην Αθήνα, στο οποίο στεγάζονταν τα γραφεία της Δαμασκηνός Μιχαηλίδης και πολλά άλλα γραφεία μικρότερων εταιρειών παραγωγής. Έχοντας και οι δυο τους σαν μεμονωμένες εταιρείες παραγωγής κάποιες εμπορικές επιτυχίες αποφάσισαν να συνεργαστούν και να μπουν πιο επιθετικά στην αγορά του κινηματογράφου.

Αυτή τη στιγμή η συλλογή της Καραγιάννης – Καρατζόπουλος καλύπτει περισσότερα από εξήντα χρόνια ελληνικού κινηματογράφου, ξεκινώντας από το 1952 και την ταινία «Ένα βότσαλο στη λίμνη» και φτάνοντας στο 2016 με την ταινία «Ο Μαγικός καθρέφτης».

*Το 2015 η εταιρεία πήρε τη μεγάλη απόφασή να επιχρωματίσει στο εξωτερικό για 1η φορά την ασπρόμαυρη ελληνική ταινία "Η γυνή να φοβείται τον άντρα", του Γιώργου Τζαβέλλα, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ο επιχρωματισμός της ταινίας πραγματοποιήθηκε από την εταιρία WEST WING STUDIOS, Inc. στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο επιχρωματισμός έγινε καρέ –καρέ υπό την εποπτεία του Αντώνη Καρατζόπουλου ώστε τα χρώματα να είναι όσο το δυνατόν πιο πιστά στην εποχή της ταινίας.

Η επίσημη πρεμιέρα της έγχρωμης βερσιόν του φιλμ «Η γυνή να φοβείται τον άνδρα» έγινε στον πολυκινηματογράφο της Village στο The Mall την 1η Μαρτίου 2016.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture