Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αλέξανδρος Μπίκος: Ο άνθρωπος που «ντύνει» τους χώρους μας με δάπεδα και μας μαθαίνει ότι η ομορφιά ξεκινάει από τα...πατώματα

Αλέξανδρος Μπίκος: Ο άνθρωπος που «ντύνε...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Τόλμησε εν καιρώ κρίσης να μεταπηδήσει από τον ρόλο του πωλητή σε αυτόν του ιδιοκτήτη, κερδίζοντας το στοίχημα

Υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες που κοίταξαν την κρίση κατάματα και την έκαναν ευκαιρία, ξεκινώντας την ...επίθεση από διάθεση άμυνας και κατέληξαν να ...σκοράρουν. Είναι αυτοί που δημιούργησαν τα λεγόμενα «μαγαζιά της κρίσης»  για να λύσουν το πρόβλημα της  απασχόλησης, το οποίο στις μέρες μας αποτελεί ισοδύναμο του ανέφικτου, και στην πορεία απέδειξαν ότι ξέρουν να πορεύονται με τον άνεμο κόντρα, να ξεκινάνε το ταξίδι αγνοώντας τις δυσκολίες του καιρού και να επιπλέουν με πυξίδα το εμπορικό τους δαιμόνιο, με το οποίο η κρίση έγινε αφορμή για να... συναντηθούν.

Ο Αλέξανδρος Μπίκος, ο άνθρωπος που μας βοηθάει να καταλάβουμε ότι η ομορφιά ενός σπιτιού ή ενός επαγγελματικού χώρου ξεκινάει από τα... πατώματα, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση επαγγελματία που τόλμησε εν καιρώ κρίσης να μεταπηδήσει από τον ρόλο του πωλητή σε αυτόν του ιδιοκτήτη. Έχοντας δουλέψει ως  υπάλληλος σε καταστήματα που πωλούσαν κουζίνες, κουφώματα,  πόρτες ασφαλείας κ.α., βρέθηκε να εργάζεται και σε κατάστημα με πατώματα, αντικείμενο που του κέντρισε το ενδιαφέρον.

Το κατάστημα έπεσε θύμα της κρίσης με λογική συνέπεια το λουκέτο. Ήταν το 2011 όταν μεταξύ του να μείνει άνεργος και να επενδύσει τις οικονομίες του για να λειτουργήσει μόνος του το μαγαζί, επέλεξε τον δρόμο του ρίσκου.

Ενός ρίσκου, που με τη βοήθεια της τύχης αλλά και –κυρίως- της προσαρμογής στα δεδομένα της  εποχής και με γνώμονα την εξειδίκευση, έκανε τον Αλέξανδρο Μπίκο, όχι μόνο να μην μετανιώσει, αλλά και να καθιερωθεί στο χώρο, βλέποντας τους κόπους και τις επιλογές του να δικαιώνονται.

“Το κρίσιμο ζήτημα ήταν να η συνειδητοποίηση ότι τα οικονομικά μεγέθη είχαν αλλάξει και με βάση αυτά έπρεπε να κινηθεί και η αγορά, εν προκειμένω η αγορά στα πατώματα. Σε περίοδο κρίσης οφείλεις να ακολυθήσεις τον καιρό και τις συνθήκες. Να συνειδητοποιήσεις ότι δεν θα έχεις τρελό κέρδος με λίγη δουλειά, αλλά λίγο κέρδος με πολλή δουλειά» λέει ο κ. Μπίκος. «Έχοντας την εμπειρία από το γεγονός ότι δούλευα χρόνια στο χώρο του εμπορίου ως υπάλληλος, ήξερα πώς πρέπει να δουλέψω ένα μαγαζί και σε τι να δώσω προτεραιότητα. Εκτίμησα ότι είναι πολύ σημαντική η εξειδίκευση σε ένα τομέα μόνο και όχι ένα εύρος δραστηριοτήτων και προτάσεων που τελικά προκαλούν σύγχυση στον καταναλωτή. Έτσι, εστίασα μόνο στα πατώματα. Ήθελα ο πελάτης μπαίνοντας να βρίσκεται σε ένα μαγαζί που θα έχει τα πάντα γύρω από τα δάπεδα και όσα χρειάζονται γύρω από αυτό και όχι και μια κουζίνα ή ένα νεροχύτη, ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό δημιουργεί σιγουριά στον καταναλωτή, το να βρίσκει τα πάντα γύρω από ένα αντικείμενο».

 

Στο κατάστημα του Αλέξανδρου Μπίκου στην οδό Μαιζώνος, θα βρείτε τα πάντα γύρω από τα πατώματα και όλων των ειδών τα δάπεδα, εκτός από πλακάκι. Με εξειδικευμένα συνεργεία που τοποθετούν και συντηρούν για χρόνια δάπεδα, μασίφ, παρκέτα και laminate αλλά και  με μια γκάμα προϊόντων για τη φροντίδα και τη συντήρηση του δαπέδου το κατάστημα δίνει μια ολοκληρωμένη λύση η οποία μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει ένα χώρο.

Θα  βρείτε επίσης τα εγγυημένα πατώματα του οίκου TERHURNE (με τις Γερμανικές καθώς και Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις)  ο οποίος δραστηριοποιείται πάνω από 50 χρόνια και καινοτομεί στη δημιουργία ξύλινου πατώματος.

«Τώρα πια ένα πάτωμα το βρίσκουμε σε δεκάδες εκδοχές αποχρώσεων. Αυτό μας δίνει άπειρες στυλιστικές δυνατότητες και λύσεις για διαμερίσματα, μονοκατοικίες και βεβαίως για τα καταστήματα και τους επαγγελματικούς χώρους» λέει ο κ. Μπίκος, εξηγώντας ότι το κατάστημά του επιμένει σε μια συγκεκριμένη ποιότητα και σε συνεργασία με μια δοκιμασμένη εταιρεία, ενώ κινείται σε μια μέση οικονομική λύση που είναι  προσιτή και παράλληλα ποιοτική και ασφαλής.

 

Στους επαγγελματικούς χώρους όπως λέει, όλο και περισσότεροι επιλέγουν τελευταία τα ξύλινα πατώματα και όχι τόσο τα βυνιλικά δάπεδα, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθούν. Στα σπίτια ένα δάπεδο, είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ανανέωση. Με ένα νέο δάπεδο αλλάζει όλη η εικόνα. Μάλιστα, όπως λέει ο κ. Μπίκος, η κρίση, η οποία δεν επιτρέπει πλέον την αγορά νέων διαμερισμάτων, μέσω στεγαστικών δανείων, οδηγεί όλο και περισσότερα ζευγάρια στο να ανανεώνουν ήδη υπάρχοντα διαμερίσματα και σπίτια, μερικές φορές δεκαετιών, επιλέγοντας νέα δάπεδα, τα οποία είναι ικανά από μόνα τους να μεταμορφώσουν τους χώρους.

«Εμείς σαν εταιρεία, δεν προσανατολιζόμαστε τόσο στα extreme δάπεδα που θα τα πάρουν δύο, άντε τρεις πελάτες. Μας ενδιαφέρει η γκάμα μας να είναι αποδεκτή από μεγάλη μερίδα των καταναλωτών.Να μπορεί να λειτουργήσει διαχρονικά και να καλύπτει πλήθος αναγκών που αλλάζουν μέσα στο χρόνο. Για παράδειγμα, δεν επιδιώκουμε να κάνουμε αμιγώς παιδικά πατώματα τα οποία να είναι δεσμευτικά για το μέλλον. Το παιδί θα μεγαλώσει, από μωρό, θα γίνει έφηβος και μετά; »

Τα πιο διαδεδομένα χρώματα στις επιλογές σε ό,τι αφορά τα σπίτια στην περιοχή μας είναι τα άσπρα και τα γκρι δάπεδα, ενώ λιγότερο προτιμούνται τα σκούρα χρώματα. Το αντίθετο συμβαίνει στη βόρεια Ελλάδα, λόγω σαφώς και των καιρικών συνθηκών. Περισσότερο σκούρα χρώματα από ό,τι στα σπίτια επιλέγονται για τους επαγγελματικούς χώρους.

Η επιχείρηση του Αλέξανδρου Μπίκου έχει «ντύσει» με δάπεδο πολλά γνωστά καταστήματα, ανάμεσά τους το κατάστημα του παλιού «Μαθιού» στην Ρήγα Φεραίου και το Βodegas.

 

Σημαντικές είναι οι δουλειές που έχει κάνει και σε πισίνες εξωτερικού χώρου, ενώ δίνονται  ολοκληρωμένες και προσιτές λύσεις για Laminate δάπεδα, συντηρήσεις παλαιών δαπέδων με ειδικά βερνίκια και επιδιορθώσεις.

Η επιχείρηση εμπορεύεται τα καλύτερα βερνίκια της αγοράς, τα βερνίκια της γνωστής εταιρίας LOBA. Βερνίκια και προϊόντα συντήρησης και φροντίδας για παρκέτα, ξυλεία εξωτερικής χρήση και πέτρες, παρκέτα μασίφ, προβερνικομένα, laminate. 

Το δάπεδο είναι ένα από τα κύρια δομικά στοιχεία ενός σπιτιού καθώς καταλαμβάνει  τον περισσότερο χώρο. Έχει την απόλυτη δυνατότητα να αναδείξει ή να καταστρέψει ένα χώρο και η επιτυχία τόσο στην επιλογή, όσο και στην εφαρμογή του είναι υψίστης σημασίας. Για αυτό, καλό είναι να δίνουμε εμπιστοσύνη σε όσους γνωρίζουν και σε όσους ειδικεύονται σε αυτό. Εδώ είναι που έρχεται η εξειδίκευση να υπογραμμίζει τη σημασία της και η επιλογή του Αλέξανδρου Μπίκου να εγγυηθεί την γνώση επί του...δαπέδου και βεβαίως την ομορφιά, η οποία σε ό,τι αφορά τους χώρους ξεκινάει τελικά από τα...πατώματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά