Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο «Stutterer» με διευθυντή φωτογραφίας τον Έλληνα Μάικλ Παλαιοδήμο, το φετινό Όσκαρ καλύτερης ταινίας Μικρού Μήκους

Στο «Stutterer» με διευθυντή φωτογραφίας...

Έξι Όσκαρ κέρδισε το «Mad Max, ο Δρόμος της οργής» του Ελληνοαυστραλού από την Λακωνία, Τζορτζ Μίλερ

Mία χαρά τα πήγαν οι Έλληνες που βρέθηκαν υποψήφιοι στην 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στο Dolby Theater του Λος Άντζελες την Κυριακή 28/2 το βράδυ (ξημερώματα Δευτέρας 29/2/2016 ώρα Ελλάδος).

Ο 70χρονος Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ με καταγωγή από την Λακωνία αν και έχασε το Όσκαρ σκηνοθεσίας για το οποίο ήταν υποψήφιος, είδε την εντυπωσιακή περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Mad Max, ο Δρόμος της οργής» με την Σαρλίζ Θερόν να κερδίζει 6 συνολικά βραβεία Όσκαρ κυρίως τεχνικά, τα περισσότερα από κάθε άλλη ταινία της φετινής απονομής!

Την ίδια ώρα, ελληνικό χρώμα και ενδιαφέρον είχε και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους που τελικά απονεμήθηκε στο 12λεπτο φιλμ «Stutterer», που αφηγείται την ιστορία ενός νέου, μοναχικού αλλά πνευματώδη τυπογράφου με έντονο πρόβλημα στην ομιλία του αλλά με μια αρκετά εύγλωττη εσωτερική φωνή, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τον χειρότερο φόβο του.

Nα συναντήσει από κοντά την κοπέλα με την οποία φλερτάρει εδώ και καιρό μέσω ίντερνετ, η οποία όμως λόγω της φύσης της επικοινωνίας τους δεν ξέρει για το τραύλισμά του. Ανάμεσα στα άτομα που απαρτίζουν τη δημιουργική ομάδα της πρωτότυπης αυτής ταινίας βρίσκεται κι ένας Έλληνας, ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης, φωτογράφος και διευθυντής φωτογραφίας Μάικλ Παλαιοδήμος, Michael Paleodimos, ο οποίος όπως έγραψε το σάιτ της huffingtonpost.gr, απ’ όπου και η φωτ. του 33χρονου ταλαντούχου Έλληνα δημιουργού, ο οποίος και παρέστη στην τελετή των Όσκαρ, έφυγε από την Ελλάδα αναζητώντας την τύχη του στο επάγγελμα που αγαπούσε και τα κατάφερε.

Για την ακρίβεια από σήμερα μπορεί να περηφανεύεται πως είναι μέλος μιας βραβευμένης με Όσκαρ ομάδας. Ο Paleodimos ζει πλέον μόνιμα και εργάζεται στο Λονδίνο και αυτή την περίοδο ολοκληρώνει δύο ακόμα ταινίες μικρού μήκους.

O Τζορτζ Μίλερ με τον Τομ Χάρντι που παίζει στο "Mad Max, Ο Δρόμος της οργής".

O Τζορτζ Μίλερ με τον Τομ Χάρντι που παί...

O Τζορτζ Μίλερ με τον Τομ Χάρντι που παίζει στο "Mad Max, Ο Δρόμος της οργής".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture