Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η νέα κωμωδία με τον Σάσα Μπάρον Κοέν «Πρακτοράτζα – Grimsby» έρχεται 25 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα

Η νέα κωμωδία με τον Σάσα Μπάρον Κοέν «Π...

Αναμένεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas

Ταυτόχρονα με το Ηνωμένο Βασίλειο και πριν τις ΗΠΑ όπου θα βγει στις 11 Μαρτίου, θ’ αρχίσει να προβάλλεται στους Ελληνικούς κινηματογράφους, από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, σε διανομή της εταιρείας Feelgood, η ταινία «Πρακτοράτζα – Grimsby», σε σκηνοθεσία του Λουί Λετεριέ με πρωταγωνιστή, παραγωγό και σεναριογράφο τον 45χρονο Άγγλο κωμικό ηθοποιό Σάσα Μπάρον Κοέν, τον γνωστό μας Borat και Bruno με την διάθεση «ανελέητης» σάτιρας!

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας Feelgood, ο -δεν έχω ιερό και όσιο- και υποψήφιος για Όσκαρ και βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Sacha Baron Cohen  χτυπά ξανά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι που θα φτάσει ο αθεόφοβος Βρετανός κωμικός. Αυτή τη φορά τα σπάει στην κυριολεξία, αφού παριστάνει τον Nobby Butcher, έναν σκληροπυρηνικό Άγγλο χούλιγκαν. Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Louis Leterrier (Now You See Me, The Incredible Hulk, The Transporter). Συμπρωταγωνιστές του είναι ο Mark Strong (Sherlock Holmes), οι γοητευτικές Annabelle Wallis (X-Men: First Class), Isla Fisher (Now You See Me) και η ακαταμάχητη Ισπανή σταρ Penélope Cruz!

Σύνοψη:

Ένας Βρετανός μυστικός πράκτορας (Mark Strong) ετοιμάζεται για την επόμενη αποστολή που του έχουν αναθέσει. Για κακή του τύχη, όμως, τα σχέδιά του θα χαλάσει ο -εδώ και 28 χρόνια- χαμένος αδερφός του Nobby (Sacha Baron Cohen), ο οποίος είναι φανατικός χούλιγκαν και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία εντός και εκτός των βρετανικών γηπέδων.

Θα φέρει τελικά εις πέρας την αποστολή του, η οποία πλέον συνίσταται στη σωτηρία του κόσμου, ή το παρασιτικό και παραβατικό, εξ’ αίματος στοιχείο που τον συνοδεύει θα τα κάνει όλα μαντάρα;

Ο Sacha Baron Cohen είναι παγκοσμίως γνωστός για την ευελιξία του στη δημιουργία και το χτίσιμο ακραίων κωμικών χαρακτήρων. Από έναν wannabe gangster- οικοδεσπότη talk show και έναν Καζακστανό δημοσιογράφο που επισκέπτεται την Αμερική για πρώτη φορά, σε μια fashion icon περσόνα από την Αυστρία. Στην τανία «Πρακτοράτζα», ο Baron Cohen δημιουργεί ένα νέο υβρίδιο: Ένα ρεμάλι βρετανό χούλιγκαν που έχει 9 παιδιά και έναν αδερφό που δεν έχει δει εδώ και 28 χρόνια. Ο τελευταίος είναι μυστικός πράκτορας, μια πραγματική δολοφονική μηχανή.

“Όταν έγραφα για τον Ali G, τον Borat και τον Bruno, έπρεπε όλα να είναι ρεαλιστικά.  Δεν θα έπρεπε να κάνουν πράγματα εκτός του χαρακτήρα τους. Ας πούμε είχα σκεφτεί μερικά πολύ έξυπνα αστεία, αλλά δεν κολλούσαν σε καμία περίπτωση με τους τύπους τους” σχολιάζει ο Cohen.

Κατά συνέπεια έπρεπε να δημιουργηθεί και για αυτήν την ταινία ένα ρεαλιστικό περιβάλλον. Έτσι, από την αρχή της ταινίας μεταφερόμαστε σε ένα άκρως κατασκοπικό, υψηλής τεχνολογίας περιβάλλον που θυμίζει blockbuster ταινία με κασκαντερικά κόλπα, απίστευτη δράση, τρομερά όπλα, θανατηφόρους ιούς και ταχύτητας αλλαγές πλάνων. “Σκεφτείτε τώρα αν σε ένα τέτοιο περιβάλλον πετάξεις έναν πραγματικά ηλίθιο τύπο, πόσο θα αλλάξει η όλη χημεία και οι συσχετισμοί”, αναφέρει ο Cohen.

Με όλα αυτά τα δεδομένα οι παραγωγοί προσέγγισαν τον Louis Leterrier, έναν από τους πιο ικανούς σκηνοθέτες για ταινίες περιπέτειας και δράσης.

Στην» Πρακτοράτζα» ο Baron Cohen είναι ο Nobby.  Ο Nobby θεωρείται ως ένα «κατακάθι» της κοινωνίας. “Έχει 9 παιδιά και προσπαθεί ζήσει εις βάρος του συστήματος. Σίγουρα, όμως, αγαπάει πολύ τα παιδιά του και την (εύσωμη) κοπέλα του. Είναι τρομερός μπαμπάς. Θα έκανε τα πάντα για την οικογένειά του. Υπάρχει, όμως, μια τρύπα στην όλη κατάσταση και αυτή είναι ο χαμένος αδερφός του που χώρισαν πριν 28 χρόνια. Όταν γίνεται η επανασύνδεση, όλα αλλάζουν στις ζωές και των δύο” όπως αποκαλύπτει ο ευρηματικός όσο και ακραίος και τολμηρός στη σάτιρα του ηθοποιός.

Στην ταινία παίζει και η Αυστραλή κωμικός Rebel Wilson που αυτή την περίοδο την βλέπουμε στην ταινία «Οδηγός για singles».

*Το φιλμ θα έρθει για προβολή και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε. Ήδη το διαφημιστικό πόστερ έχει τοποπθετηθεί στα Ster.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture