Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με βραβείο σκηνοθεσίας από το Φεστιβάλ Καννών καταφθάνει στην Ελλάδα το φιλμ "Ταξίδι στην άλλη όχθη"

Με βραβείο σκηνοθεσίας από το Φεστιβάλ Κ...

Ξεκινά να προβάλλεται από 11/2 σε διανομή της Ama Films

H κινηματογραφική εταιρεία διανομής ΑΜΑ Films ​​παρουσιάζει το φιλμ «Ταξίδι στην άλλη όχθη – Journey to the shore» του Ιάπωνα σκηνοθέτη Κιγιόσι Κουροσάβα, που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς και κέρδισε με την αριστοτεχνική του σκηνοθεσία, το Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών 2015.

Η ταινία θα προβάλλεται από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στους κινηματογράφους Άστυ στην Αθήνα και Π​αύλος Ζάννας στη Θεσσαλονίκη και σίγουρα αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για να την δούμε από την Κινηματογραφική Λέσχη Πατρών στο μέλλον.​

​Το ταξίδι της Μιζούκι και του συζύγου της Γιουσούκε δεν σταματά, παρόλο που εκείνος πνίγηκε στη θάλασσα πριν από τρία χρόνια. Όταν ξαφνικά επιστρέφει στο σπίτι, εκείνη δεν εκπλήσσεται. Αντ’ αυτού, η Μιζούκι αναρωτιέται γιατί άργησε τόσο πολύ. Συμφωνεί με τον άντρα της να την πάρει μαζί του σ’ ένα ταξίδι. Η Μιζούκι θέλει να του γνωρίσει τους ανθρώπους εκείνους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή της.

Στην ταινία παίζουν οι: Έρι Φουκάτσου, Ταντανόμπου Ασάνο, Μασάο Κομάτσου, Γιου Αόι, Ακίρα Εμότο.

Διάρκεια 127 λεπτά.

Ο Κιγιόσι Κουροσάβα, ένας τεχνίτης της κινηματογραφικής εικόνας, γύρισε, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Ama Fims, μια ταινία που μιλά για την αγάπη, την απουσία και το πένθος που δεν μπορούμε να μην βιώσουμε. Είναι ένα ταξίδι προς την άλλη όχθη.

Στην ταινία του «Ταξίδι στην άλλη όχθη», όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης, εμφανίζεται μια εντελώς νέα μορφή θανάτου.

Ο Γιουσούκε της ταινίας έχοντας πεθάνει προσωρινά (φυσικός θάνατος), παραμένει στον κόσμο τρία χρόνια ακόμα ώστε να προετοιμαστεί για τον πραγματικό του θάνατο (πνευματικός θάνατος). Ο Ιάπωνας κινηματογραφικός δημιουργός Κιγιόσι Κουροσάβα (το όνομα του μας φέρνει στο νου τον μεγάλο πολυβραβευμένο Ιάπωνα σκηνοθέτη Ακίρα Κουροσάβα), από το 1983 μέχρι σήμερα έχει γυρίσει περισσότερες από 20 ταινίες, κατακτώντας σταδιακά τον τίτλο του «Μαύρου Πρίγκιπα του γιαπωνέζικου νέου κύματος» και του «Μετρ του φανταστικού κινηματογράφου».

Με τις ατμοσφαιρικές ταινίες του, θεωρείται ότι επαναπροσδιόρισε το Ιαπωνικό θρίλερ. Το μεταφυσικό του θρίλερ δημιούργησε ολόκληρο ρεύμα και επηρέασε πολλούς άλλους δημιουργούς, με ταινίες όπως το πολύ επιτυχημένο θρίλερ Ring να φέρουν έντονες επιρροές από τον Kιγιόσι Κουροσάβα.

Άγνωστος ακόμα στη χώρα μας, ο Κιγιόσι Κουροσάβα είχε παρουσιάσει μια ανθολογία ταινιών στο 45ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το 2004.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture