Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΑΙΡΟΣ

/

Χαλάει ο καιρός - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά - Θυελλώδεις άνεμοι στο Ιόνιο

Χαλάει ο καιρός - Ισχυρές βροχές και κατ...

Η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη φαινόμενα που στα δυτικά θα είναι τοπικά ισχυρά και σταδιακά θα επεκταθούν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, και επικράτηση πολύ ενισχυμένων νοτιάδων, περιμένουμε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016. Τονίζεται ότι οι πολύ ενισχυμένοι δε θα επηρεάσουν μόνο τις θάλασσες αλλά και πολλές ηπειρωτικές περιοχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου, ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της ανατολικής χώρας. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν της μεταφορά σκόνης από την Αφρική και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 5 έως 18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με εξαίρεση την Κρήτη όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά πελάγη πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας αργά το βράδυ παροδικές βροχές, και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά κυρίως τμήματα του νομού τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες το βράδυ και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί.

 

meteo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Καιρός