Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Δρόμου στην Αρχαία Ολυμπία

Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Δρόμου στην ...

Με συμμετοχή μαθητών Λυκείου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

Σχολικοί Αγώνες Δρόμου με συμμετοχή μαθητών Λυκείου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο θα πραγματοποιηθούν στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ανάθεση των αγώνων στην Ηλεία, από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων, χαιρετίζεται με ικανοποίηση από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας. Η διοργάνωση των Αγώνων στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας διεκδικήθηκε και επετεύχθη μετά από άοκνες προσπάθειες της Διεύθυνσης με την καθοριστική υποστήριξη του γραφείου της Ομάδας Φυσικής Αγωγής.

Πρόκειται για Αγώνες Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος για μαθητές (4.000 μέτρα) και μαθήτριες (3.000 μέτρα) που θα ταξιδέψουν από όλους τους νομούς της χώρας (με μία εκπροσώπηση ανά αγώνα) καθώς και από την Κύπρο (με διπλή τιμητική εκπροσώπηση σε κάθε αγώνα). Συνολικά πενήντα οκτώ αποστολές θα φτάσουν στην Αρχαία Ολυμπία από την Δευτέρα το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένοι Αγώνες αποτελούν την τελική φάση του θεσμού «Αγώνες Δρόμου επί Ανώμαλου Εδάφους για ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Ελλάδος-Κύπρου». Στις γεωγραφικές περιοχές των Ομάδων Φυσικής Αγωγής διεξήχθησαν οι προκριματικοί αγώνες, από τους οποίους προέκυψαν και οι συμμετέχοντες στην τελική φάση της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι τελικοί νικητές των αγώνων της Τρίτης μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία προσφέρει τις εγκαταστάσεις της για τη διεξαγωγή των αγώνων, η Επιστημονική Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Νομού Ηλείας συνεισφέρει μέλη της στην Αγωνόδικο Επιτροπή, ο Ερυθρός Σταυρός συμμετέχει με την παροχή παρα-ιατρικής κάλυψης από μέλη του, ενώ η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας-Ολυμπίας θα προσφέρει αναμνηστικά καλάθια με τοπικά προϊόντα στους νικητές των αγώνων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης η χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Βαρθολομιού, μαθητές του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας, ο Σύλλογος Κρητών Νομού Ηλείας και το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηλείας ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Βασίλειος Δημητρέλλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας να φιλοξενούμε για δεύτερη χρονιά την εξαιρετικά σημαντική αθλητική διοργάνωση των σχολείων μας στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, στον ευλογημένο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στον τόπο που σηματοδοτεί το αθλητικό πνεύμα και που με τον υψηλό συμβολισμό του θα μπορούσε να αποτελέσει το μέτρο των ηθικών αξιών και της ανατροφοδότησης του ολυμπιακού πνεύματος στους νέους μας».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους χορηγούς που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσφεραν τοπικά προϊόντα της περιοχής για τα αναμνηστικά πακέτα που θα δοθούν στις συμμετέχουσες αποστολές, μαζί με το έντυπο και ψηφιακό υλικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας νομού Ηλείας. Πρόκειται για το Κτήμα Μερκούρη, την Ποτοποιία Μυλωνάς, το Βιολογικό Κτήμα Οικογένειας Λαμπροπούλου, το Ελαιοτριβείο Παπαηλιού Νικόλαος και Γεώργιος του Χαραλάμπους και τον Διονύσιο Μπριντζίκη,

Το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου:

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016:

7.00 μμ -         Υποδοχή των αποστολών στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Τεχνική Σύσκεψη

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

10.00 πμ –     Τελετή Έναρξης

Παρέλαση και Παράταξη Αθλητών

Καλωσόρισμα - Χαιρετισμοί

Όρκος Αθλητών – Όρκος Κριτών

Εθνικός Ύμνος – Ολυμπιακός Ύμνος

Απαγγελία Ποιημάτων

Κήρυξη Έναρξης των Αγώνων

11.00 πμ -      Δρόμος 3.000 μέτρων κοριτσιών

11.30 πμ -      Δρόμος 4.000 μέτρων αγοριών

Χορευτικά – Μουσικά Δρώμενα

12.00 πμ        Απονομές Επάθλων

Τελετή Λήξης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports