Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εγκαινιάζεται η φωτογραφική έκθεση για τον «Νοτιά» στην Στοά «Χόλιγουντ» στην Αθήνα

Εγκαινιάζεται η φωτογραφική έκθεση για τ...

Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη έχει φτάσει τα 120.000 εισιτήρια πανελλαδικά

Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη «Νοτιάς» συνεχίζει το ταξίδι της στις σκοτεινές αίθουσες (προβάλλεται για 3η εβδομάδα με επιτυχία και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas) και για λίγο η ατμόσφαιρα και θεματική του νοσταλγικού φιλμ θα μεταφερθεί στη θρυλική Στοά Χόλιγουντ, μέσα σε μια εντυπωσιακή φωτογραφική έκθεση με ανέκδοτο υλικό από τα γυρίσματα.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με παλιούς κινηματογραφιστές και ένα μεγάλο πάρτι με μουσικές της κινηματογραφικής Αθήνας από τον Μελωδία FM.

Το τριήμερο νοσταλγικό ταξίδι στο ελληνικό σινεμά, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 5 έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2016, σε ένα χώρο που κάποτε αποτελούσε την καρδιά του: στη Στοά Χόλιγουντ. Πρόκειται για την ιστορική Στοά, όπου για δύο δεκαετίες στεγάζονταν γραφεία κινηματογραφικών παραγωγών και εταιρειών διανομής και αποτελούσε αγαπημένο στέκι για ηθοποιούς, σκηνοθέτες και ανθρώπους του σινεμά τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Τη φωτογραφική Έκθεση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, με την αρωγή του Ιδρύματος Ωνάση.

Στην ταινία «Νοτιάς» εξάλλου το Ίδρυμα Ωνάση είναι εκ των βασικών υποστηρικτών- χορηγών ενώ στο σενάριο γίνεται μία ωραία και έξυπνη αναφορά στο εμβληματικό πρόσωπο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Το πλήρες πρόγραμμα της έκθεσης (5-6-7 Φεβρουαρίου) έχει ως εξής:

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 19:00.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, 13:00 - Ανοιχτή συζήτηση -«Πίσω από την κάμερα: άγνωστες ιστορίες από τον ελληνικό κινηματογράφο».

Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τα μάτια παλιών κινηματογραφιστών και διανομέων που συζητούν με δημοσιογράφους και κοινό. Ομιλητές:

1. Νίνος Μικελίδης, κριτικός κινηματογράφου

2. Γιώργος Μιχαηλίδης, διανομέας, αιθουσάρχης

3. Αλέκος Λάμπρου, αιθουσάρχης, μέλος της Ομοσπονδίας αιθουσαρχών

4. Κώστας Γούναρης, διευθυντής πωλήσεων

5. Γιώργος Πανουσόπουλος, σκηνοθέτης

6. Πωλ Σκλάβος, σκηνοθέτης, αιθουσάρχης

7. Βούλα Γεωργακάκου, πρώην διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

8.Τάκης Τσακαλάκης, διανομέας, αιθουσάρχης

9. Γιώργος Σπέντζος, διανομέας

10. Παναγιώτης Τιμογιαννάκης, κριτικός κινηματογράφου

Συντονιστής: Ζήνος Παναγιωτίδης, διανομέας Rosebud.21

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, 15:00, Πάρτι με μουσικές της κινηματογραφικής Αθήνας από τον Μελωδία FM, στη Στοά Χόλιγουντ (Στοά Πανταζοπούλου), Ακαδημίας 98, στην Αθήνα.

Επιμέλεια έκθεσης : Ηώ Πάσχου.

Ομάδα Έκθεσης - φοιτητές του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας: Ερμίνα Δημητρίου, Ελπίδα Κοντογιάννη, Ελένη Ποντίκη, Δημήτρης Πατρίκιος, Μιχάλης Ματσούκας, Γιώργος Καζίας.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό):

Παρασκευή 5/2: Εγκαίνια, 19:00

Σάββατο 6/2 και Κυριακή 7/2: 12:00 -20:00.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 210 3713011

www.onassis-scholars.gr, www.onassis.org.

Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση

Με έντονη επιστημονική, πολιτιστική, πνευματική και καλλιτεχνική δράση, ο Σύνδεσμος αποτελείται από τους Υποτρόφους του Ιδρύματος Ωνάση και αριθμεί σήμερα περισσότερα από 1.900 μέλη –από τους συνολικά 6.000 υποτρόφους - που προέρχονται από τα Προγράμματα Υποτροφιών προς Έλληνες, αλλά και αλλοδαπούς υποτρόφους που έχουν τιμηθεί με ερευνητικές χορηγίες και εκπαιδευτικές υποτροφίες. Πρόκειται για σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών. Στόχος του Συνδέσμου είναι να προσφέρει έργο σε κοινωνικό επίπεδο μέσω της δραστηριότητας των μελών του, σε όλους τους τομείς της επιστήμης, της τέχνης και της εκπαίδευσης ανταποδίδοντας έτσι στην κοινωνία ένα μικρό μέρος από τα οφέλη που αποκόμισαν τα μέλη του λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση.

*Η Στοά Χόλιγουντ, αλλιώς γνωστή και ως Στοά Πανταζόπουλου, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας «Νοτιάς», βρίσκεται στον αριθμό 98 της οδού Ακαδημίας και μετρά μισό και κάτι αιώνα ζωής, αφού σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ι. Λυγίζο το 1950. Πήρε το όνομά της από τα γραφεία κινηματογραφικών παραγωγών και τις εταιρείες διανομής που στεγάζονταν εκεί.

Φιλοξένησε το διάσημο Bar Hollywood (που της έδωσε το ένα από τα ονόματά της). Την ένδοξη κινηματογραφική ιστορία της στοάς μαρτυρά σήμερα η ταμπέλα «Μέγαρον Έβδομης Τέχνης» στην είσοδο του κτιρίου που κάποτε στέγαζε όλα εκείνα τα γραφεία.

*Στη νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη "Νοτιάς" (πριν 12 χρόνια μας είχε χαρίσει την υπέροχη "Πολίτικη Κουζίνα") παίζουν ο Γιάννης Νιάρρος, η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη, ο Θέμης Πάνου, ο Ταξιάρχης Χάνος, η Μελισσάνθη Μάχουτ, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture