Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έως τις 7 Φεβρουαρίου συνεχίζεται η "Κυρά της θάλασσας" στο θέατρο Αγορά στην Πάτρα

Έως τις 7 Φεβρουαρίου συνεχίζεται η &quo...

Η παράσταση έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Κώστα Μαλαμή

Έως και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Κυρά της Θάλασσας» του Νορβηγού δραματουργού Ίψεν, στη σκηνή του θεάτρου Αγορά, στην οδό Καραισκάκη.

Το έργο έχει ανέβει από τα μέσα Δεκεμβρίου ενώ η επίσημη πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 4/1/2016.

Την επίσημη πρεμιέρα είχαν παρακολουθήσει μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Γ. Στάμος με την σύζυγο του, η πρώην δημοτική σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Μαριάνα Σταματιάδου, ο λογοτέχνης Βασίλης Λαδάς, η καθηγήτρια στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών Βάσω Σακελλάρη και πολλοί άλλοι.

Στην Κυρά της Θάλασσας ο Ερρίκος Ίψεν μας περιγράφει το αδιέξοδο μιας γυναίκας (Ελίντα) που βρίσκεται σε έναν τυπικό γάμο, που έγινε χωρίς να υπάρξει έρωτας, με έναν γιατρό (Βάνγκελ) που ζουν μια ήρεμη ζωή, σε μια παραθαλάσσια πόλη της Νορβηγίας. Η εμφάνιση από το παρελθόν ,ενός παλιού εραστή της γυναίκας (Ελίντας) θα δημιουργήσει ένταση και θα φέρει στην επιφάνεια όλη την πικρή ιστορία της.

H επανεμφάνιση του από το παρελθόν δημιουργεί μια εσωτερική σύγκρουση στην ηρωίδα του έργου που καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην ήρεμη σχέση, και τη περιπετειώδη συνύπαρξη.

Ο δημιουργός Ερρίκος Ίψεν, με ρεαλισμό αποδίδει αυτή την σύγκρουση, ενώ πλάθει χαρακτήρες μέσα σε μια επιβλητική ατμόσφαιρα και θέτει διαχρονικά ερωτήματα για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η κλασική δομή του έργου που περιγράφει την σύγκρουση ανάμεσα στον ρεαλισμό και την νοσταλγία, κερδίζει το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου θεατή.

Είναι μία παράσταση του Θεάτρου Αγορά, που αξίζει να την δει κανείς. Οι φωτογραφίες της παράστασης, είναι από τον Χρήστο Σταματόπουλο.

Η παράσταση παίζεται από Πέμπτη έως Σάββατο με ώρα έναρξης 9.15 & την Κυριακή, ώρα έναρξης 8.15 το βράδυ.

Κρατήσεις θέσεων : 18.30 – 21.00 στο ταμείο του θεάτρου (2610-324314) ή οποιαδήποτε ώρα στο κινητό (6972-657656).

Η μετάφραση είναι του Ηλία Λαμπρόπουλου και η σκηνοθεσία του Κώστα Μαλαμή ενώ παίζουν οι: Θεανώ Κανελλάκη, Νώντας Φωκάς, Παναγιώτης Κολυρόπουλος, Βασιλική Ξούλου, Βαγγέλης Μαντάς, Διονυσία Γιαννούλη και οι Μιχάλης Αντωνέλος, Αντώνης Μπαρμπετάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture