Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Αφιέρωμα στον Λόρκα, με τίτλο: "ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟΝ Α. PIAZZOLLA"

Πάτρα: Αφιέρωμα στον Λόρκα, με τίτλο: &q...

Στις 27 Ιανουαρίου

Στις 27 Ιανουαρίου 2016, στο θέατρο Απόλλων της Πάτρας, θα φιλοξενηθεί η πρώτη για τη φετινή χρονιά συναυλία της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής Πατρών. Μια μουσική συνάντηση της Ισπανικής μουσικής με αυτή της Λατινικής Αμερικής, όπου τα στοιχεία του δυναμισμού και του πάθους συνυπάρχουν.
Το 2016 είναι έτος Λόρκα, καθώς συμπληρώνονται ογδόντα χρόνια από τον θάνατό του. Για το λόγο αυτό η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη, θα ερμηνεύσει  Λαϊκά Ισπανικά Τραγούδια του Ισπανού ποιητή και συνθέτη. Στενός φίλος του Λόρκα ήταν ο συνθέτης Μανουέλ ντε Φάγια,επίσης λάτρης της παραδοσιακής Ισπανικής μουσικής. Και τα "δικά" του Ισπανικά τραγούδια, θα παρουσιαστούν στην συναυλία της 27ης Ιανουαρίου.

Από την ξεχωριστή αυτή βραδιά δε θα μπορούσε να λείψει το έργο τουAlbeniz "Αsturias", από τα πλέον γνωστά κομμάτια του Ισπανικού ρεπερτορίου,  σε μεταγραφή για ορχήστρα. Οι "πρεσβευτές" της μουσικής της Λατινικής Αμερικής στη συναυλία αυτή θα είναι οι Gardel και Piazzolla. Θα ακουστούν μεταξύ των άλλων το Libertango, Por una Cabeza κ.α.
Την περίφημη Ειρήνη Καράγιαννη θα πλαισιώσουν ορχήστρα εγχόρδων που αποτελείται από εξαιρετικούςί μουσικούς υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Αναστάσιου Συμεωνίδη η Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, πιάνο και ο Κωνσταντίνος Ηλιάδης, κιθάρα.
Τις ενορχηστρώσεις έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Ηλιάδης.
H Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών,
την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016, ώρα 20:30

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture