Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έφυγε από τη ζωή η παλιά Ιταλίδα ηθοποιός της δεκαετίας του '50 Σιλβάνα Παμπανίνι

Έφυγε από τη ζωή η παλιά Ιταλίδα ηθοποιό...

Ήταν από τις γνωστότερες σταρ της Ιταλίας και σύμβολο του σεξ

Στα 90 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Σιλβάνα Παμπανίνι – Silvana Pampanini, από τις γνωστότερες σταρ της Ιταλίας και σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του '50.

Όπως ανέφερε η ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Έθνος, η εκλιπούσα υπήρξε καλλονή, είχε μάλιστα αναδειχθεί στα καλλιστεία Μις Ιταλία του 1946 και προικισμένη τραγουδίστρια, είχε περάσει και από το Χόλιγουντ χωρίς ιδιαίτερη τύχη, κι έγινε αγαπητή στην Ισπανία και τη Γαλλία όπου της έδωσαν το παρατσούκλι Νινί Παμπάν. Ήταν γεννημένη στη Ρώμη στις 25 Σεπτεμβρίου του 1925. Είχε συμμετάσχει μέχρι και σε μεξικανικές και αιγυπτιακές παραγωγές.

Στη σύντομη καριέρα της στο σινεμά που τέλειωσε με απόφασή της στη δεκαετία του '60, συνεργάστηκε με σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες όπως οι Μπάστερ Κίτον, Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Τοτό, Αλμπέρτο Σόρντι, Βιτόριο Ντε Σίκα και Ντίνο Ρίζι. Όπως γράφει η Wikipedia, το 1955 η ηθοποιός επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη, το Ντένβερ και κατόπιν το Hollywood, ωστόσο αρνήθηκε δουλειές που της προσφέρθηκαν καθώς δεν μπορούσε να μιλήσει καλά αγγλικά ενώ είχε προβλήματα και με την εφορία.

Η Παμπανίνι στη διάρκεια του βίου της δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν απέκτησε παιδιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture