Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρωτοχρονιάτικη πρεμιέρα του φιλμ "Στην Καρδιά της Θάλασσας" στις Πατρινές αίθουσες

Πρωτοχρονιάτικη πρεμιέρα του φιλμ "...

Την ταινία διανέμει η εταιρεία Τanweer

Από απόψε Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2016, ξεκινά πανελλαδικά να προβάλλεται (και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) η ναυτική περιπέτεια «Στην Καρδιά της Θάλασσας – In the Heart of the sea» που μάλιστα παίζεται και τρισδιάστατη για ακόμη πιο εντυπωσιακό θέαμα.

Το φιλμ με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας «Thor» που δεν είναι άλλος από τον Αυστραλό στην καταγωγή σούπερ σταρ Κρις Χέμσγουορθ, έχει φτάσει σε εισπράξεις διεθνώς τα 77 εκατομμύρια δολάρια, τα 23 από τα οποία έχουν γίνει στις ΗΠΑ.

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Ρον Χάουαρντ («A Beautiful Mind» του 2002 με τον Ράσελ Κρόου), ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, την αληθινή ιστορία που ενέπνευσε έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους όλων των εποχών, τον Μόμπι Ντικ, στο νέο του αυτό περιπετειώδες φιλμ με τίτλο «Στην Καρδιά της Θάλασσας - In the Heart of the Sea», πολλά από τα εξωτερικά γυρίσματα του οποίου έγιναν στον Ατλαντικό ωκεανό, στα Κανάρια νησιά.

Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Η αληθινή, ανθρώπινη τραγωδία θα ενέπνεε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, Μόμπι Ντικ που έχει διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους. Το βιβλίο όμως, θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία.

Η ταινία «Στην Καρδιά της Θάλασσας» αποκαλύπτει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό, σχεδόν χωρίς τροφή και νερό. Έχοντας να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους, ασιτία, πανικό και απελπισία, οι άνδρες θα φτάσουν να αμφισβητήσουν ακόμη και τις βαθύτερες αντιλήψεις τους, από την αξία της ζωής τους μέχρι την ηθική της δουλειάς τους, την ώρα που ο καπετάνιος τους, αναζητά το δρόμο για τη σωτηρία τους και ο πρώτος ύπαρχος του, θέλει να κυνηγήσει και να σκοτώσει την φάλαινα, όπως αναφέρει και το in.gr.

To ομότιτλο βιβλίο κυκλοφορεί και στη χώρα μας, μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.

Ο Κρις Χέσμγουορθ όπως και οι άλλοι ηθοποιοί της ταινίας χρειάστηκε να χάσουν αρκετά κιλά και υποχρεώθηκαν να καταναλώνουν γεύματα που δεν ξεπερνούσαν τις 500 θερμίδες ημερησίως. Παίζουν ακόμα οι Κίλιαν Μέρφι, Τομ Χόλαντ, Μπεν Γουίσοου, ο οποίος είχε ένα ρόλο και στον «Αστακό» του Γ. Λάνθιμου, ο Μπρένταν Γκλίζον, κ.α.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture