Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το φιλμ "Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης" του Τιμ Μπάρτον προβάλλεται την Κυριακή δωρεάν στην Πάτρα

Το φιλμ "Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτη...

Στο πλαίσιο των γιορτινών προβολών της ΚΝΕ

Όπως ξαναέγραψε το thebest.gr, μία έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στην Πάτρα.

Η ΚΝΕ προγραμμάτισε τέσσερις κινηματογραφικές προβολές. Η πρώτη που ήταν «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: σε Άγνωστα Νερά - Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides» σε σκηνοθεσία του Ρομπ Μάρσαλ με πρωταγωνιστές τον Τζόνι Ντεπ, την Πενέλοπε Κρουζ, τον Τζέφρι Ρας και τον Ίαν Μακ Σέιν, έγινε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 στις 19.00 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην πλ. Γεωργίου.

Η τελευταία προβολή είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, στις 19.00 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης και αφορά ένα αγαπημένο και ιδιαίτερο παιδικό φιλμ, τον «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη», αμερικάνικης παραγωγής 1993.

Όπως έγραψε το σάιτ cinemag.gr, που συμπεριέλαβε την ταινία στην λίστα με τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες, τα λόγια μάλλον περισσεύουν για την συγκεκριμένη ταινία, που είναι σκηνοθετημένη από τον Χένρι Σέλικ, σε παραγωγή του Τιμ Μπάρτον (Ψαλιδοχέρης) και είναι γυρισμένη με την τεχνική του stop-motion. Κεντρικός ήρωας του στόρι που φέρει επίσης την υπογραφή του Τιμ Μπάρτον, είναι ο βασιλιάς των κατοίκων της πόλης του Χάλογουιν –Halloween, ο οποίος και απάγει τον Αι-Βασίλη και μοιράζει ο ίδιος παιχνίδια, που κατασκεύασαν τα ξωτικά-υπήκοοί του.

Όπως είχε γράψει το περιοδικό Αθηνόραμα στην κριτική του το Νοέμβριο του ’94 που είχε βγει στην Ελλάδα το φιλμ, πρόκειται για μία ταινία, όπου η λέξη, εικαστικό ντελίριο χάνει τη σημασία της, και την οποία σίγουρα θα εκτιμούσαν, αν μπορούσαν να τη δουν από τον τάφο τους, ο Ρόµπερτ Bίvε, ο Φριτς Λανγκ, ο Μουρνάου και οι άλλοι µετρ του γερμανικού εξπρεσιονισμού.

Μια τελευταία λέξη, για το σάουντρακ του Ντάνι Έλφµαν: είναι καταπληκτικό! Όχι, κανένα τραγούδι δεν προτάθηκε για Όσκαρ. Αυτοί οι συντηρητικοί κύριοι της Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι ένας σκέτος χολιγουντιανός εφιάλτης!

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture