Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τέλος το ποδόσφαιρο για Μπλάτερ και Πλατινί!

Τέλος το ποδόσφαιρο για Μπλάτερ και Πλατινί!

Αποκλεισμός από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τα επόμενα οκτώ χρόνια

Καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA για τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί. Οκτώ χρόνια απαγόρευσης ενασχόλησης με το άθλημα η τιμωρία!

"Τέλος" το ποδόσφαιρο για τους Μισέλ Πλατινί και Ζεπ Μπλάτερ! Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Επιτροπή Δεοντολογίας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αποφάσισε τον αποκλεισμό των δύο ανδρών από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τα επόμενα οκτώ χρόνια, με την ποινή να έχει μάλιστα άμεση εφαρμογή!

Οι δύο άλλοτε πανίσχυροι άνδρες σε UEFA και FIFA αντίστοιχα κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη συναλλαγή 3 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία το 2011 (2.000.000 ελβετικά φράγμα άλλαξαν χέρια, πηγαίνοντας από λογαριασμό της FIFA στον τότε πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί), με τον Μπλάτερ να αδυνατεί να πείσει στην απολογία του πως η καταβολή των χρημάτων έγινε κατόπιν προφορικού συμβολαίου που έχει νομική ισχύ επί ελβετικού εδάφους.

"Οι διαδικασίες εναντίον του κυρίου Μπλάτερ σχετίζονται κυρίως με μία πληρωμή 2.000.000 ελβετικών φράγκων που μεταφέρθηκαν τον Φεβρουάριο του 2011 από τη FIFA στον κ. Πλατινί.

Ο κύριος Μπλάτερ, στη θέση του ως πρόεδρος της FIFA, εξουσιοδότησε την πληρωμή στον κ. Πλατινί, η οποία δεν είχε νομική βάση σε γραπτό συμφωνία, υπογεγραμμένη από τους δύο αξιωματούχους στις 25η Αυγούστου 1999.

Ούτε στη γραπτή απολογία ούτε στην προφορική ακρόαση ο κύριος Μπλάτερ μπόρεσε να επιδείξει άλλη νομική βάση γι' αυτήν την πληρωμή. Ο ισχυρισμός του για προφορικό συμβόλαιο κρίθηκε μη πειστικός και απορρίφθηκε από την Επιτροπή", αναφέρει μεταξύ άλλων -στις πρώτες της γραμμές- η ανακοίνωση της FIFA.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποδόσφαιρο: Απορρίφθηκαν οι εφέσεις Μπλάτερ και Πλατινί

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports