Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 75-72 την Ζαλγκίρις

Ευρωλίγκα: Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 75-7...

Αποφεύχθηκε ο "εμφύλιος"

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, επικρατώντας στη Λιθουανία της Ζαλγκίρις Κάουνας με 75-72 και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον 3ο όμιλο.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς βρέθηκε πίσω από τις Μπαρτσελόνα - Λοκομοτίβ Κούμπαν και απέφυγε την τοποθέτησή της στον όμιλο του Ολυμπιακού, στο Top-16, εκεί που θα βρεθεί η Ζαλγκίρις.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του, έπαιξε για την ιστορία του και διεκδίκησε από την αρχή ως το τέλος του αγώνα τη νίκη, την οποία τελικώς και κατάκτησε για να βρεθεί στον όμιλο της Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, προηγήθηκαν 11-4 στο 5΄ αλλά δεν είχαν διάρκεια και οι γηπεδούχοι, βρίσκοντας σταδιακά λύσεις στην επίθεση, «μάζεψαν» τη διαφορά, για να γράψει με τρίποντο ο Φώτσης το 21-15 στη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου.

Στη συνέχεια όμως η κατάσταση άλλαξε. Η Ζαλγκίρις έπαιξε καλύτερη άμυνα, ανάγκασε σε πολλά λάθη τον Παναθηναϊκό (συνολικά 19) και με επιμέρους σκορ 10-2 πέρασαν μπροστά με 26-23 στο 15΄ και με 36-34 στο ημίχρονο.

Σε ανάλογο μοτίβο συνεχίστηκε το παιχνίδι, με τους Λιθουανούς να εκκινούν στο τελευταίο δεκάλεπτο από το +6 (58-52), αφού είχε προηγηθεί κλέψιμο του Καλνιέτις στην πάσα του Διαμαντίδη και τρίποντο από το κέντρο (!) του ίδιου, του στην εκπνοή της τρίτης περιόδου.

Δύο συνεχή τρίποντα, από Φελντέιν και Πάβλοβιτς, ξανάφεραν ύστερα από ώρα τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού (72-69) στο 37΄ και δημιούργησαν ανασφάλεια τους παίκτες του Γκιντάρας Κράπικας, που άρχισαν να χάνουν βολές.

Αντίθετα, με 2/2 ο Φελντέιν στα 13΄΄ πριν τη λήξη έκανε το 74-71, ο Λεκαβίτσιους με 1/2 μείωσε σε 72-74 και ο Διαμαντίδης διαμόρφωσε το τελικό 72-75, ευστοχώντας κι αυτός σε μία μόνο βολή.

Η Ζαλγκίρις είχε πάντως την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά στην άψογα εκτελεσμένη επίθεσή της ο Μότουμ σούταρε άστοχα, αν και εντελώς μόνος στη δεξιά γωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πράσινοι επιβλήθηκαν άνετα, 82-51 της Ζιέλονα Γκόρα

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports