Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ένας νέος παράξενος κόσμος πλησιάζει: Έβαλε τσιπάκι στο σώμα του με όλα τα λεφτά και τα στοιχεία του!

Ένας νέος παράξενος κόσμος πλησιάζει: Έβ...

Πρωτοποριακή ενέργεια

Είναι τα σενάρια «επιστημονικής φαντασίας», τόσο «φαντασία»; Πόσο απέχουμε από την εποχή που ένα τσιπάκι στο δέρμα μας θα ρυθμίζει την επαφή μας με το περιβάλλον; Ένας Σουηδός, παθιασμένος με την τεχνολογία, δείχνει πως το ψηφιακό μέλλον είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε. «Ένας νέος παράξενος κόσμος πλησιάζει», σχολιάζει η Deutsche Welle.

Ο Χάνες Σέμπλαντ έχει μονίμως άδειες τσέπες καθώς τα πάντα βρίσκονται μέσα σε ένα τσιπάκι που έχει εμφυτεύσει στο στήθος του. «Κλειδιά, πιστωτική κάρτα, όλες μου τις κάρτες γενικά για τη δουλειά και το σπίτι τις έχω εδώ μέσα» λέει και βάζει το χέρι του πάνω στο στέρνο, όπου βρίσκεται το τσιπάκι.

Με αυτό μπορεί και μπαίνει στο γυμναστήριο ή ενεργοποιεί το κινητό του, όπως γράφει η Deutsche Welle. Επίσης, όταν ψωνίζει αγοράζει με αυτό τον τρόπο πόντους για δώρα. Όποιος θέλει τα στοιχεία του, απλά περνάει το κινητό του πάνω από το στέρνο του Χάνες, όπου βρίσκεται το τσιπάκι, και αυτά καταγράφονται.

«Σύντομα ίσως θα μπορούσαν τα ανθρώπινα όργανα να επικοινωνούν με το περιβάλλον και με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την κατάσταση της υγείας μας ή τη διατροφή μας», δηλώνει ο Χάνες Σέμπλαντ, επιχειρηματίας που ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία. «Σύντομα το σώμα μας θα είναι μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα», εκτιμά.

Οι προοπτικές της ψηφιακής τεχνολογίας μπορεί να μοιάζουν λίγο με σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, σημειώνει η Deutsche Welle  και επικαλείται τον Μπέρνχαρντ Ρόλεντερ, επικεφαλής της ένωσης εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας Bitkom, ο οποίος κατά τη διάρκεια ημερίδας του κλάδου του σημείωσε πως σύντομα, ανθρώπινα όργανα αλλά ακόμα και η μπριζόλα που τρώμε, θα προέρχονται από τρισδιάστατο εκτυπωτή και μάλιστα θα την παραγγέλνουμε όπως ακριβώς την θέλουμε.

«Θα πρέπει να προσέξουμε να παραμείνουμε άνθρωποι και στον κόσμο του ψηφιακού μέλλοντος» προειδοποιεί ο Φαμπιαν Χέμερτ, από τον τμήμα ερευνών ντιζάιν του Πανεπιστημίου των Τεχνών στο Βερολίνο. Διαφορετικά, επισημαίνει, θα καταλήξουμε ένα περίεργο μείγμα ανθρώπου και τεχνολογίας.

 

ΠΗΓΗ:tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being