Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες του Σωματείου των Αμερικανών Ηθοποιών - Έκπληξη το "Trumbo", υποψήφιοι και Ντι Κάπριο, Μπλάνσετ, Φασμπέντερ

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες του Σωματ...

Την Πέμπτη 10/12 θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών - Golden Globes

Οι υποψηφιότητες του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών – Screen Actors Guild ανακοινώθηκαν το πρωί (ώρα ΗΠΑ) της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2015 από τους ηθοποιούς Άντονι Μακί και Άννα Φάρις.

Μπορεί το Σωματείο να αποτελείται από κοντά 160,000 μέλη, εν τούτοις μόλις 2.200 μέλη που κάθε χρόνο επιλέγονται τυχαία, όπως λέγεται, διάλεξαν τους υποψηφίους. Τα βραβεία SAG θεωρούνται ένας από τους καλύτερους δείκτες για το τι θα γίνει στα Όσκαρ ιδίως στις κατηγορίες των ηθοποιών. Βεβαίως και υπήρξαν εκπλήξεις στην φετινή αναγγελία που όπως πάντα αναμενόταν με ξεχωριστό ενδιαφέρον από τους σινεφίλ.

Όπως έγραψε το The Hollywood Reporter, η ταινία του Jay Roach "Trumbo", για τον διάσημο Χολυγουντιανό σεναριογράφο Dalton Trumbo πέτυχε 3 υποψηφιότητες, η μία για τον ηθοποιό Μπράιαν Κράνστον ενώ το συνολικό της καστ είναι υποψήφιο και στην κατηγορία της outstanding performance by a cast in a motion picture, που θεωρείται ως το αντίστοιχο βραβείο του Σωματείου SAG για την καλύτερη ταινία.

Σε αυτή την κατηγορία το «Trumbo» που θα δούμε μέσα στον Ιανουάριο του 2016 στην Ελλάδα, σε διανομή της Feelgood, είναι αντιμέτωπο με τα φιλμ «Beasts of No Nation», «The Big Short» όπου παίζουν οι Μπραντ Πιτ, Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Καρέλ και ο Ράιαν Γκόσλινγκ, «Spotlight» που θεωρείται και εκ των φαβορί και το «Straight Outta Compton» που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ το περασμένο καλοκαίρι.

Η Helen Mirren όπου στο «Trumbo» υποδύεται τη μεγάλη κουτσομπόλα του Χόλυγουντ, Hedda Hopper είναι υποψήφια στο β’ γυναικείο ρόλο ενώ κατάφερε να είναι υποψήφια και στον α’ γυναικείο ρόλο για το «Woman in Gold», ένα συγκινητικό φιλμ που είχαμε δει την άνοιξη στην Πάτρα, στα Ster Cinemas.

Πολλά φιλμ έλαβαν 2 υποψηφιότητες και πιο συγκεκριμένα τα: Beasts of No Nation, The Big Short, Carol, The Danish Girl, Room, Spotlight και Steve Jobs.

Στην κατηγορία της α’ ανδρικής ερμηνείας, εκτός του Cranston του φιλμ «Trumbo» υποψήφιοι είναι ο Michael Fassbender του «Steve Jobs», από το «The Danish Girl», ο περσινός νικητής του SAG και του Όσκαρ Eddie Redmayne, από το «The Revenant» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου ο Leonardo DiCaprio και από το «Black Mass» ο αγνώριστος πραγματικά Johnny Depp. Όλοι τους υποδύονται στις ταινίες τους αληθινά πρόσωπα!

Στον α’ γυναικείο ρόλο έχουμε ως υποψήφιες, από το «Carol» την Cate Blanchett, την Brie Larson του φιλμ «Room» - βραβείο κοινού στο φετινό Φεστιβάλ του Τορόντο, την Saoirse Ronan για το «Brooklyn» και την 45χρονη Sarah Silverman του «I Smile Back», μία ακόμη απρόσμενη έκπληξη για μία ερμηνεία που οι περισσότεροι δεν γνώριζαν πολλά. Το δραματικό αυτό φιλμ σε σκηνοθεσία Adam Salky είχε κάνει αίσθηση στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Sundance, στη Γιούτα, του 2015.

Στον β’ ανδρικό είναι υποψήφιοι οι Christian Bale για το «The Big Short», ο Idris Elba για το «Beasts of No Nation», ο Mark Rylance για το «Bridge of Spies - Γέφυρα των κατασκόπων», ο Michael Shannon – «99 Homes», ταινία που παίζεται τώρα στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα και ο μικρούλης Jacob Tremblay για το «Room».

Στον β’ γυναικείο ρόλο υποψήφιες είναι η Rooney Mara – Carol, η Rachel McAdams – Spotlight, η Helen Mirren – Trumbo, η Alicia Vikander - The Danish Girl και η Kate Winslet - Steve Jobs.

Υπάρχουν υποψηφιότητες και για την τηλεόραση. Αναφέρουμε αυτή του καλύτερου καστ σειράς όπου είναι υποψήφιες οι εξής: Downton Abbey, Game of Thrones, Homeland, House of Cards και το φαβορί Mad Men.

*Mε μία πρώτη ματιά φαντάζει αρνητική έκπληξη η απουσία του "The Martian" με τον Ματ Ντέιμον αλλά και του "Joy" του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ με την Τζένιφερ Λόρενς.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture