Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Την Κυριακή συναυλία της Βυζαντινής χορωδίας "Θεόδωρος Φωκαεύς"

Πάτρα - Την Κυριακή συναυλία της Βυζαντι...

Στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας

Η Βυζαντινή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς» που ιδρύθηκε στην Αποστολική πόλη των Πατρών τον Σεπτέμβριο του 2005, χάρη στην πρωτοβουλία του γνωστού γιατρού ορθοπεδικού Γεωργίου Βέργου και του εξαίρετου Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών Χαράλαμπου Θεοτοκάτου προετοιμάζει μία συναυλία Βυζαντινής μουσικής που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στις 19.00 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελίστριας Πατρών στην οδό Μαιζώνος.

Τίτλος της συναυλίας που γίνεται λίγες μέρες πριν από τα φετινά Χριστούγεννα είναι «η διαχρονική γοητεία της Βυζαντινής μουσικής».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ αναμένεται να παραστεί και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Το όνομά της, το έχει πάρει η συγκεκριμένη χορωδία από το μεγάλο δάσκαλο της Βυζαντινής Μουσικής Θεόδωρο Παπαπαράσχου Φωκαέα, ο οποίος υπήρξε Πρωτοψάλτης, Δάσκαλος της Εκκλησιαστικής Μουσικής, κορυφαίος συγγραφέας και εκδότης μουσικών βιβλίων, εργαζόμενος σκληρά επί πολλά έτη, αφήνοντας ανεξίτηλα γραμμένο το όνομά του στις σελίδες της Βυζαντινής μας Υμνογραφίας.

Η συναυλία που θα περιλαμβάνει επιλεγμένους ιστορικούς Βυζαντινούς ύμνους και επίκαιρους, γιορτινούς Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τροπάρια, γίνεται και με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυση του σχήματος, το οποίο έχει διανύσει ήδη μία πορεία εξόχως δημιουργική.

Το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε και έκλεψε την παράσταση στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς» έχει λάβει πρόσκληση για μία εμφάνιση – συναυλία στο ναό της Παναγίας των Παρισίων – Notre Dame στη Γαλλική πρωτεύουσα την άνοιξη του 2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture