Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρωτιές για Μπαρτσελόνα, Ζενίτ-Συναρπαστικές αναμετρήσεις

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρωτιές για Μπαρτσελόνα,...

Γκολ και θέαμα στην αυλαία τις 5ης αγωνιστικής

Την πρόκριση στους "16" του Champions League εξασφάλισε η Μπαρτσελόνα νικώντας με 6-1 την Ρόμα, αλλά και την κατάκτηση της κορυφής.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πρώτη φορά ήταν βασικός μετά τον τραυματισμό του και έκανε και την ασίστ στον Ζεράν Πικέ.

Η Ρόμα πάντως παραμένει στην 2η θέση, καθώς ΜΠΑΤΕ και Λεβερκούζεν αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, έτσι οι Ιταλοί με νίκη τελευταία αγωνιστική επί των Λευκορώσων στην Ρώμη θα προκριθούν, αλλά ακόμη και με ισοπαλία, αρκεί να μη νικήσει η Μπάγερ την Μπαρτσελόνα.

Ξεκαθαρίζουμε πως η Ρόμα υπερτερεί της Λεβερκούζεν στην ισοβαθμία, καθώς στα μεταξύ τους ματς έχει 4 βαθμούς.

Έκανε το "5 στα 5" η Ζενίτ, καθώς νίκησε με 2-0 την Βαλένθια στην Αγία Πετρούπολη και φυσικά εξασφάλισε την πρώτη θέση του 8ου ομίλου.

Στο άλλο ματς, η Γάνδη νίκησε 2-1 τη Λιόν στο "Ζερλάν", κάνοντας ανατροπή στο 95'. Οι Γάλλοι βγήκαν νοκ-άουτ, ενώ οι Βέλγοι προσπέρασαν την Βαλένθια και τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την Ζενίτ.

Ντινάμο Κιέβου νίκησε με 2-0 την Πόρτο στο "Ντραγκάο" και η Τσέλσι νίκησε 4-0 τη Μακάμπι στο Τελ-Αβίβ, έτσι οι Άγγλοι έπιασαν τους Πορτογάλους στην κορυφή και οι Ουκρανοί είναι 2 βαθμούς πίσω.

Την τελευταία αγωνιστική η Ντινάμο υποδέχεται την Μακάμπι και φαντάζει απίθανο να την υποχρεώσει στην έκτη ήττα της, έτσι με ισοπαλία στο Τσέλσι - Πόρτο θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία, στην οποία θα τερματίσει 1η η Ντινάμο, 2η η Τσέλσι και 3η η Πόρτο!

Φυσικά, όποιος νικήσει στο Τσέλσι - Πόρτο θα προκριθεί και μάλιστα ως πρωτοπόρος, ενώ γενικά η Ντινάμο αν νικήσει θα προκριθεί με κάθε σενάριο στο Λονδίνο.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξις Σάντσες η Άρσεναλ νίκησε με 3-0 τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο, έτσι εξασφάλισε την 3η θέση, καθώς είχε χάσει με 1-2 στην Κροατία.

Λόγω της ήττας του Ολυμπιακού στο Μόναχο οι Άγγλοι έμειναν ζωντανοί για πρόκριση στους "16" και θέλουν νίκη την τελευταία αγωνιστική επί των "ερυθρολεύκων" στην Ελλάδα για να τον αποκλείσουν, αλλά νίκη με 2 γκολ διαφορά και πάνω ή με 3-2, 4-3 κτλ.

Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 3-2 στο Λονδίνο, αλλά αν χάσει με το ίδιο θα αποκλειστεί, καθώς θα μετρήσει εν συνεχεία η συνολική διαφορά τερμάτων και εκεί υπερτερεί η Άρσεναλ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ζενίτ - Βαλένθια 2-0

Σκόρερς: 15' Σατόβ, 74' Τζιούμπα

Λιόν - Γάνδη 1-2

Σκόρερς: 7' Φερί / 32' Μιλίτσεβιτς, 95' Κουλιμπαλί

Πόρτο - Ντινάμο Κιέβου 0-2

Σκόρερς: 35' πέν. Γιαρμόλενκο, 64' Ντέρλις Γκονσάλες

Μακάμπι Τελ-Αβίβ - Τσέλσι 0-4

Σκόρερ: 20' Κέιχιλ, 73' Ουίλιαν, 77' Οσκάρ, 90' Ζουμά

Μπαρτσελόνα - Ρόμα 6-1

Σκόρερς: 15' και 44' Λουίς Σουάρες, 18' και 60' Μέσι, 56' Πικέ, 77' Αντριάνο / 91' Τζέκο

ΜΠΑΤΕ - Λεβερκούζεν 1-1

Σκόρερς: 2' Γκορντεϊτσούκ / 68' Μεχμέντι

Άρσεναλ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 3-0

Σκόρερς: 29' Μεσούτ Εζίλ, 33' και 69' Αλέξις Σάντσες

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ανώδυνη ήττα του Ολυμπιακού στο Μόναχο-Για την πρόκριση με Άρσεναλ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports