Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ «ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ»-ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ, ΦΑΦΟΥΤΗΣ, ΜΑΚΡΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΒΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ «ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ»-ΣΥΖΗΤΟ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ενα ντοκιμαντέρ μυθικού μυστηρίου

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» του σημαντικού κινηματογραφιστή και διευθυντή φωτογραφίας Φίλιππου Κουτσαφτή θα παρουσιαστεί σε πρώτη προβολή αυτό το σαββατοκύριακο 21-22/11 στο Λιθογραφείον καλώντας μας να ξαναβρούμε την εθνική μας ταυτότητα μέσα από μια μυστικιστική περιπλάνηση γεμάτη μύθους και συμβολισμό. Ο ίδιος ο κ. Κουτσαφτής θα συζητήσει μέσω skype το βράδυ της Κυριακής με τον συμπολίτη σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γορτυνίων Παναγιώτη Παπαγιαβή και τον Δημήτρη Μακρίδη από το «Κοινοτικόν», που αναδεικνύει με συνέπεια σύγχρονα ντοκιμαντέρ ιστορικής μνήμης.

Και τις δυο βραδιές στις προβολές, θα ταξιδέψουμε υπερβατικά στην Αρκαδία του χθες και του σήμερα, η οποία σύμφωνα με τον προερχόμενο από τη Δύση μύθο, αποτελούσε έναν επίγειο παράδεισο με κοινωνική δικαιοσύνη, μέτρο και άδολο έρωτα. Σε έναν ονειρικό τόπο φορτισμένο ιστορικά και συναισθηματικά, σ’ ένα μέρος ιδανικό, με ξεχωριστή θέση στο χώρο και το χρόνο και ανεξερεύνητα μονοπάτια. Το φιλμ διαθέτει μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα, μοντάζ εικόνας και ήχου της Ιωάννας Σπηλιοπούλου, ενώ τη φωτογραφία και τα κείμενα υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Η πρεμιέρα του είχε γίνει στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΜΝΗΜΗΣ


Ο Φίλιππος Κουτσαφτής γεννήθηκε στη Ζαγορά Βόλου,σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου της Αθήνας και σήμερα ζει στη συνοικία του Γκύζη. Καθιερώθηκε ως διευθυντής φωτογραφίας μέσα από δεκαέξι ταινίες μεγάλου μήκους, πολλές από τις οποίες διακρίθηκαν σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε ταινίες μικρού μήκους, καθώς και σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων στην εγχώρια tv. Εργάζεται επίσης ως σχεδιαστής φωτισμών σε θεατρικές, μουσικές και παραστάσεις χορού. Κυρίως όμως έγινε γνωστός με το πολύ επιτυχημένο ντοκιμαντέρ του «Αγέλαστος Πέτρα» που έκανε πρεμιέρα στα μέσα του 2000 με θέμα την παράδοση της Ελευσίνας και των φημολογούμενων μυστηρίων της.Αφορμή ο ιερός βράχος όπου κάθισε η θεά Δήμητρα, για να μοιρολογήσει την αδικοχαμένη κόρη της, Περσεφόνη. Οπως έχει δηλώσει : «Με ενδιαφέρει να βλέπω τον τόπο πέρα από μια απλή καταγραφή και περιγραφή, σαν ένα πεδίο αναζήτησης της ταυτότητας. Στην Αρκαδία, αυτοί που πρωταγωνιστούν είναι οι απόντες, εκείνοι που έχουν εγκαταλείψει αυτό το μέρος ή εκείνοι που έχουν χαθεί οριστικά». Στη δουλειά του ξεχωρίζει η εμμονική και εικαστική αντίληψη για το φως. Α.ΜΠ

*Προβολές  Σάββατο 21 Νοεμβρίου και Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., με τιμή εισόδου 5 ευρώ (κανονικό) και 2 ευρώ (φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, πολύτεκνοι).Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει η συζήτηση του δημιουργού με τους συμπολίτες μας κ.κ. Φαφούτη, Παπαγιαβή, Μακρίδη και το κοινό, με τη διοργάνωση του «Κοινοτικόν»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View