Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Επιστημονική συνάντηση για την θεραπεία του οξέος εμφράγματος μυοκαρδίου στις 20 και 21/11 στην Αγορά Αργύρη

Επιστημονική συνάντηση για την θεραπεία ...

Διοργανώνει η Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών

Η Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία διοργανώνουν την Επιστημονική Συνάντηση με θέμα «Πρωτογενής αγγειοπλαστική στο οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου - Κερκιδική προσπέλαση στις στεφανιαίες επεμβάσεις - Εξελίξεις στην διαδερμική θεραπεία των βαλβιδοπαθειών (Patras-Primary / Patras-Radial / Patras-Valves) 2015» που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, την 20η και 21η Νοεμβρίου στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη, στην Αγ. Ανδρέου και Ζαίμη.

Η πρωτογενής αγγειοπλαστική θεωρείται πλέον η καλύτερη θεραπεία του οξέος εμφράγματος μυοκαρδίου αρκεί το Κέντρο Αγγειοπλαστικής να έχει διαθέσιμους Επεμβατικούς Καρδιολόγους 365 ημέρες το χρόνο, μέρα ή νύχτα. Η θεραπεία αυτή υιοθετήθηκε με ενθουσιασμό από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και αποτελεί μια ιστορία 12-ετούς επιτυχίας.

Η πρωτογενής αγγειοπλαστική καλύπτει τις ανάγκες ασθενών όχι μόνον της Πάτρας αλλά και όλης της Νοτιοδυτικής Ελλάδας μέσω "δικτύου" ταχείας επικοινωνίας των Περιφερειακών Νοσοκομείων με την "ομάδα αγγειοπλαστικής" του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ευελπιστούμε ότι παρόμοια "δίκτυα αγγειοπλαστικής" θα μπορέσουν να δημιουργηθούν στο μέλλον σε όλη την Ελληνική Επικράτεια παρόμοια με αυτά που ήδη υφίστανται στη Δυτική Ευρώπη.

Οι διακερκιδικές στεφανιαίες επεμβάσεις εμφανίζουν αυξανόμενη διάδοση παγκοσμίως λόγω της μικρότερης πιθανότητας επιπλοκών από την χρήση της κερκιδικής αρτηρίας σε σύγκριση με την προσπέλαση από την μηριαία αρτηρία.

Η Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ρίου, Πατρών είναι μία από τις πρωτοπόρους Πανελληνίως στη διακερκιδική πρόσβαση για εκτέλεση στεφανιαίων επεμβάσεων.

Η διαδερμική αντιμετώπιση βαλβιδοπαθειών και άλλων δομικών καρδιοπαθειών παρουσιάζει επίσης μια συνταρακτική δυναμική και αποδοχή από την Καρδιολογική Κοινότητα τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται κυρίως στα ευνοϊκά αποτελέσματα των κλινικών μελετών από την διαδερμική εμφύτευση αορτικών βαλβίδων (TAVI) σε ασθενείς με σοβαρή, συμπτωματική αορτική στένωση.

Η διαδερμική εμφύτευση πραγματοποιείται χωρίς χειρουργική επέμβαση από την μηριαία αρτηρία σε ανεγχείρητους ασθενείς αν και είναι απαραίτητη η καρδιοχειρουργική κάλυψη (στην Πάτρα από την ομάδα του Καθηγητή της Καρδιο-Θωρακοχειρουργικής Κλινικής κ. Δημ. Δουγένη) για το ενδεχόμενο σοβαρής περι-επεμβατικής επιπλοκής. Ειδικότερα, θεωρείται πλέον ιατρικό σφάλμα η μη χορήγηση τέτοιας θεραπείας σε ανεγχείρητους ασθενείς.

Η αυξανόμενη εμπειρία των επεμβατικών καρδιολόγων και οι συνεχείς τεχνολογικές βελτιώσεις συνέτειναν στην καλύτερη έκβαση της επέμβασης αυτής.

Η Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών έχει ήδη ξεκινήσει με επιτυχία πρόγραμμα διαδερμικής εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων από τον Φεβρουάριο 2013.

Το Συμπόσιο αυτό αποσκοπεί στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ των Καρδιολόγων τόσο των Επεμβατικών όσο και αυτών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε διακεκριμένους Επεμβατικούς Καρδιολόγους και Ομιλητές από όλη την Ελλάδα και το FYROM αποσκοπώντας στην πληρέστερη επιστημονική ενημέρωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εγγραφή δωρεάν (16:30 προσέλευση – εγγραφές). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Γεώργιος Χάχαλης - Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την πρόσκληση για την επιστημονική συνάντηση αποστέλλει και ο Διευθυντής Καρδιολογίας Δημήτριος Αλεξόπουλος - Καθηγητής και Διευθυντής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being