Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Ημερίδα στοματολογίας από τον Οδοντιατρικός Σύλλογος Αχαΐας

Πάτρα: Ημερίδα στοματολογίας από τον Οδο...

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στην «Αγορά Αργύρη»

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αχαΐας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Κλινικής Στοματολογίας διοργανώνει Ημερίδα Στοματολογίας με τίτλο «Επίκαιρα Στοματολογικά Προβλήματα» το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και Ώρα 10.00 - 14.00 στον Πολυχώρο του Δήμου Πατρέων  «ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ»  (Αγίου Ανδρέου 14).

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθεί ο Οδοντίατρος και ο Ιατρός με τα τελευταία διαγνωστικά και θεραπευτικά δεδομένα σε συνήθη στοματολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, ώστε να μπορεί να τα χειριστεί και να κατευθύνει σωστά τον ασθενή του.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

10:00   Έναρξη - Προσφωνήσεις

Μουτούσης  Γιώργος: Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαϊας

Στουφή Ελεάνα: Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας.

10:30 -11:30    ΜΕΡΟΣ  Ι

Πρόεδροι: Ιατρού Γ.

Καψοκέφαλος Π.:  Λευκές βλάβες.  Διαφορική διάγνωση - Θεραπεία

Δούκα  - Αλεξίου Μ.:  Σύντομες θεραπευτικές προσεγγίσεις σε συχνά στοματολογικά νοσήματα:  Γλωσσοδυνία, Ξηρoστομία, Άφθες, Στοματίτις από επαφή Κανέλας

Στουφή Ε.: Ομαλός Λειχήνας – Αποφλοιωτική ουλίτις. Διαγνωστικό                                         θεραπευτικό & προγνωστικό δίλημμα

11:30 – 12:30   Συζήτηση- Διάλειμμα

12:30 - 13:30  ΜΕΡΟΣ  II

Πρόεδροι: Στουφή Ε.,

Γεωργακοπούλου Ε .  : Ανεπιθύμητες ενέργειες στο στόμα από νέα βιοτεχνολογικά φάρμακα (στοχευμένες θεραπείες)

Ιατρού Ι.: Μυστικά χειρουργικής στόματος για τον γενικό Οδοντίατρο

Συζήτηση

13:30 - 14:30   ΜΕΡΟΣ  III

Συντονίστρια: Στουφή Ε.

A. Παρουσίαση περιπτώσεων : Ποια είναι η διάγνωσή σας;

B. Ελεύθερη Συζήτηση: Οι συμμετέχοντες απευθύνουν ερωτήσεις και απορίες σε διαγνωστικά και θεραπευτικά θέματα που έχουν αντιμετωπίσει στο ιατρείο τους.

Ο Μ Ι Λ Η Τ Ε Σ

Στουφή Ελεάνα. Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στόματος στο Πανεπιστήμιο Harvard (USA) και είναι κά¬τοχος του διπλώματος Master του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτωρ του Παν. Αθηνών. Υπήρξε Συνεργάτης του Στοματολογικού Τμήματος του Νοσ. «Α. Συγγρός». Έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπεύθυνη Στοματολογικού Τμήματος Νοσ. «Ευρωκλινική Αθηνών». Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας.

Καψοκέφαλος Παναγιώτης. Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Στοματολογικό Τμήμα του Νοσ. "Α. Συγγρός". Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Στοματολογικού Τμήματος του Νοσ. "Α. Συγγρός" για 12 χρόνια. Έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει πάνω από 40 επιστημονικές εργασίες. Είναι μέλος σε πολλές Επιστημονικές Εταιρείες. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας.

Δούκα-Αλεξίου Μαρίνα. Πτυχιούχος Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Μaster με διάκριση στην Πειραματική Στοματολογία στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Mετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική Στοματολογία στο Στοματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου ‘Α. Συγγρός’ 2005-2008. Είναι υπεύθυνη του Στοματολογικού Τμήματος στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είναι Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Γεωργακοπούλου Ελένη. Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής και της Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών. Master στη Στοματολογία με διάκριση στο Eastman Dental Institute του Παν. Λονδίνου. Κλινική μετεκπαίδευση στη Στοματολογία στο Στοματολογικό Τμήμα του Νοσ. “Α. Συγγρός”. Πρώην επιστημονική συνεργάτης Στοματολογικού Τμήματος Νοσ.“Α. Συγγρός”. Έχει δημοσιεύσει 14 επιστημονικές εργασίες (PubMed) και έχει ανακοινώσει πάνω από 20 σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Ανήκει στη συντακτική ομάδα (associate editor) του επιστημονικού περιοδικού Medicina Oral Patologia Oral y Cirugia Bucal (JCR Impact Factor: 1.095). Είναι Ειδική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας.

Ιατρού Ιωάννης.  Καθηγητής και Διευθυντής της Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος Οδοντιατρικής και Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Κολωνίας (Γερμανία) 1987 - 1989. Υπεύθυνος της Πανεπιστημιακής Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του ΓΠΝΑ Παίδων «Α. και Π. Κυριακού.

Υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Έχει  πάνω από 200 ανακοινώσεις σε στρογγυλά τραπέζια, σεμινάρια και εισηγήσεις και πάνω από 100 δημοσιεύσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being