Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το νέο βιβλίο της Εύας Αθανασοπούλου παρουσιάζεται στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Πάτρα

Το νέο βιβλίο της Εύας Αθανασοπούλου παρ...

Αυτή την Πέμπτη στις 20.30 το βράδυ

H Πατρινή πολιτικός μηχανικός και συγγραφέας Εύα Αθανασοπούλου έγαρψε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Σε δύο βάρκες» το οποίο θα παρουσιαστεί αυτή την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 στις 20.30 το βράδυ στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα.

Για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πικραμένος θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός, διευθυντής του 3ου Δημοτικού σχολείου της Πάτρας Νίκος Αγγελόπουλος, η χορογράφος και πανεπιστημιακός Μάρω Γαλάνη, ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς και η ίδια η συγγραφέας ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η Ανδρονίκη Χρυσάφη, ιστορικός.

Η συγγραφέας έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός (Πανεπιστημίου Πατρών) με μεταπτυχιακές σπουδές και Διδακτορικό Δίπλωμα (Dr.-Ing.) στην Πολεοδομία-Χωροταξία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου Γερμανίας.

Έχει εργαστεί ως στέλεχος Aναπτυξιακών Φορέων στη Διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων. Την περίοδο 2003-2009 διετέλεσε Διευθύντρια του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος και από τον 2/2013 έως τον 9/2014 Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας ΑΕ. Υπήρξε μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΕ και του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών.

Έχει διδάξει χωρικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του Eξωτερικού και δημοσιεύσει/παρουσιάσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Διατηρεί τεχνικό γραφείο αρχιτεκτονικών, πολεοδομικών και περιβαλλοντικών μελετών με τον σύζυγό της Μηχανικό Pit van Alen στην Πάτρα και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Το Μνήμη και Σκιές ήταν το δεύτερο λογοτεχνικό βιβλίο – εκδόσεις Πικραμένος. Προηγήθηκε το λογοτεχνικό έργο της Μέλαν σώμα, λευκό που κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Διαπ@λιτισμός.

Είναι παντρεμένη με τον μηχανικό Pit van Allen και μητέρα δύο παιδιών.

Οι Πατρινοί συγγραφείς Εύα Αθανασοπούλου και Πέτρος Ψωμάς ταξιδεύουν με τα νέα τους βιβλία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture