Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Σεμινάριο Ιαπωνικού χορού στο θέατρο act

Πάτρα: Σεμινάριο Ιαπωνικού χορού στο θέατρο act

Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Ο σύγχρονος Ιαπωνικός χορός butoh επισκέπτεται για πρώτη φορά την Πάτρα.Μέσα από μια σειρά σεμιναρίων στο φιλόξενο χώρο του θεάτρου act, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ιωάννας Γκαραγκούνη που φοίτησε και διδάχθηκε επί σειρά ετών το butoh στην Ιαπωνία κοντά στους δημιουργούς του, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι στο χώρο της Ιαπωνικής τέχνης και φιλοσοφίας.

Το σεμινάριο είναι μία εισαγωγή στην τέχνη του σύγχρονου χορού Butoh, που γεννήθηκε στη μεταπολεμική Ιαπωνία. Είναι ένας τρόπος να θέσουμε ερωτήματα εξερευνώντας το σώμα ως έναν ζωντανό καμβά που βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του. Το butoh επανεξετάζει το φυσικό σώμα, ανιχνεύοντας τα πρωτογενή του στοιχεία. Είναι έξω από κάθε μανιέρα. Έχει πάντα να κάνει με το συγκεκριμένο σώμα, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στο συγκεκριμένο χώρο. Θα διδαχθούμε βασικές ασκήσεις του Butoh : Περπάτημα, Αυτοσχεδιασμό (ελεύθερο και καθοδηγούμενο), Solo – duo – group (Πως συνεργαζόμαστε με τους άλλους), Μεταμόρφωση (λουλούδι, έντομο κλπ), Συνειδητή και Ασυνείδητη κίνηση, Πως εξελίσσουμε τη φαντασία (εικόνες) και εξευγενίζουμε τις αισθήσεις. 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες και μη και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στο χορό.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Σεμινάριο Ιαπωνικού χορού Butoh | στο θέατρο act
Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου, 13.00-17.00
Κόστος συμμετοχής διημέρου: 50 ευρώ
Πληροφορίες-κρατήσεις: 6945309658 (Ιωάννα Γκαραγκούνη), 6936122263 και 2610272037 (θέατρο act)
www.act-theater.gr

Λίγα λόγια για την Ιωάννα Γκαραγκούνη 
Δασκάλα Χορού – Χορογράφος – Μέλος του C.I.D. 
H Ιωάννα Γκαραγκούνη έχει σπουδάσει Μπαλέτο, Τεχνική Graham, Τεχνική Horton (μοντέρνο), Τεχνική Dunham (Ethnic), Θεατρικές Τέχνες, Ιστορία Χορού, Μουσική, Αυτοσχεδιασμό, Σύνθεση, Τεχνική Παράστασης, Τζαζ και Γιόγκα στη σχολή Alvin Ailey American Dance Center στη Ν. Υόρκη. Aποφοίτησε το 1991. Από το 1991 ώς το 2000 εργάστηκε στην Ελλάδα ως δασκάλα χορού.
Στην Ιαπωνία από το 2000 έως το 2004 διδάχθηκε το σύγχρονο χορό Butoh από τους ιδρυτές του στο Tatsumi Hijikata Memorial Asbestos Studio, στο Kazuo Ohno & Yoshito Ohno Dance Studio, στο Tenshikan studio του Akira Kasai,στο Kochuten studio των Dairakudakan κ.ά. Έχει χορογραφήσει και λάβει μέρος σε παραστάσεις σε Ιαπωνία και Ελλάδα και διδάσκει την τέχνη του Butoh.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture