Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τα φιλμ του φετινού Φεστιβάλ Δράμας 2015 ήρθαν στην Αθήνα – Ανάμεσα τους και η «Joanna» του Π. Φαφούτη

Τα φιλμ του φετινού Φεστιβάλ Δράμας 2015...

Το αφιέρωμα στο πρόσφατο Φεστιβάλ της Δράμας θα κρατήσει έως τις 4/11

Στην καθιερωμένη επίσκεψή του στην Αθήνα, το Φεστιβάλ Δράμας κατεβαίνει στην αίθουσα του Τριανόν στην οδό Κοδριγκτώνος.

Το αφιέρωμα στο φετινό Φεστιβάλ ξεκίνησε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 4 Νοεμβρίου 2015 και περιλαμβάνει το ελληνικό πρόγραμμα, τις βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού ενώ επίτιμος προσκεκλημένος όπως έγραψε και το flix.gr είναι ο Μπόμπι Ροθ του «Lost» και του «Agents of S.H.I.E.L.D.».

To «Σύκο» του Νικόλα Κολοβού είναι η ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο, στην διοργάνωση του περασμένου Σεπτεμβρίου στην όμορφη ακριτική Δράμα. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Πατρινός σκηνοθέτης Αντώνης Παπαδόπουλος.

Για 7 ημέρες, έως και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στο Τριανόν της οδού Κοδριγκτώνος, το φετινό Φεστιβάλ Δράμας δίνει ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό προσφέροντας μία γεύση απ' όσα συνέβησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Δράμα, με μια επιλογή του προγράμματός του και έμφαση στο ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πλατφόρμας «Drama Mini Talent Lab», ο σκηνοθέτης Μπόμπι Ροθ που, ανάμεσα σε άλλα, έχει σκηνοθετήσει επεισόδια του «Prison Break», του «Lost» και του «Agents of S.H.I.E.L.D.», έρχεται για 1η φορά στην Αθήνα για ένα masterclass, όπως σημειώνει το σάιτ flix.gr.

Όλο λοιπόν το ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα, οι βραβευμένες ταινίες του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και το Βαλκανικό Πανόραμα, αποτελούν το πρόγραμμα του αφιερώματος «Το Φεστιβάλ Δράμας στην Αθήνα» για τη φετινή χρονιά.

Στην Πάτρα αναμένεται επίσης να έρθουν τα βραβευμένα φιλμ του τελευταίου Φεστιβάλ της Δράμας (μέσω της Κινηματογραφικής Λέσχης της Πάτρας) όπως κάθε φορά την ερχόμενη άνοιξη.

Φυσικά να θυμίσουμε πως ανάμεσα στις φετινές ελληνικές συμμετοχές που προβάλλονται και τώρα στην Αθήνα, ήταν το φιλμ μικρού μήκους του Πατρινού σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη «Joanna» που εμπνέεται το στόρι του από τον αστικό μύθο της Γιαννούλας της Κουλουρούς, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Υβόννη Μαλτέζου που ξεχώρισε, έλαβε θετικές κριτικές καθώς και την τιμητική διάκριση καλύτερης μουσικής για την εξαιρετική δουλειά της Μαριέττας Φαφούτη.

H ταινία "Joanna" κατέκτησε στη Δράμα και το βραβείο καλύτερου ήχου που απονεμήθηκε στους Αλέξανδρο Σακελαρίου, Περσεφόνη Μήλιου και Κώστα Βαρυπομπιώτη.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture