Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Μια πλαστική επέμβαση μπορεί να καταπολεμήσει την κατάθλιψη

Μια πλαστική επέμβαση μπορεί να καταπολε...

Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων με τίτλο «Cosmetic Surgery and the Use of Antidepressant Medication»

Μπορεί να ακούγεται λίγο αστείο, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς μια πλαστική επέμβαση με την οποία διορθώνεται μια κακή κατασκευή στην εμφάνισή μας είναι ικανή να βοηθήσει το άτομο που την κάνει να ξεπεράσει την κατάθλιψή του, καθώς βελτιώνεται η εξωτερική του εμφάνιση και αποκτά πάλι αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.

Μια έρευνα που έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες με τίτλο «Cosmetic Surgery and the Use of Antidepressant Medication» σε 362 άτομα τα οποία υπεβλήθησαν σε πλαστική επέμβαση για λόγους αισθητικής, έδειξε ότι το 17% εξ αυτών που λάμβανε αντικαταθλιπτικά φάρμακα πριν την επέμβαση, μετά από αυτή μειώθηκε κατά 31%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι περισσότερες ήταν γυναίκες και υποβλήθηκαν σε αύξηση στήθους, ή διόρθωση κοιλιάς, ή facelift κ.λπ. Έξι μήνες μετά την επέμβαση είχαν καλύτερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση και σταμάτησαν τα αντικαταθλιπτικά.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η καλή εξέλιξη της κάθε επέμβασης αναπτέρωσε το ηθικό των ατόμων και καταπολέμησαν την κατάθλιψη που ένιωθαν.

Σημειώνουν μάλιστα ότι και δεύτερη μελέτη η «Quality of Life and Self-Esteem after Breast Asymmetry Surgery» που έγινε στο Σαν Φραντσίσκο αναφορικά με τη διόρθωση της ασυμμετρίας των μαστών στις γυναίκες και το κατά πόσο αυτό συμβάλλει στην καλυτέρευση της ψυχικής τους υγείας, έδειξε ότι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους και την αυτοπεποίθηση τους.

Οι επιστήμονες και σ’ αυτή την περίπτωση προέβησαν σε πλαστική επέμβαση στους μαστούς για διόρθωση της ασυμμετρίας που παρουσίαζαν 35 γυναίκες. Έξι μήνες μετά την επέμβαση,  οι γυναίκες αυτές είχαν πολύ καλύτερη ψυχική υγεία καθώς ένιωθαν πολύ πιο ζωντανές και είχαν υψηλότερη αυτοεκτίμηση.

Όπως λένε, η πλαστική χειρουργική βοηθά ουσιαστικά την ψυχολογική κατάσταση ασθενών που υποφέρουν από καταστάσεις οι οποίες μπορούν να διορθωθούν. Οι σωματικές αλλοιώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς επηρεάζουν αρνητικά τη εικόνα που έχουμε για τον εαυτό  μας, μειώνοντας την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being