Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συναυλία και προβολή στην Πάτρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρωσικού κινηματογράφου

Συναυλία και προβολή στην Πάτρα στο πλαί...

Στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών στις 19.00

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Φίλοι του κινηματογράφου», το οποίο η Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας διοργανώνει στην Ελλάδα για τρίτη χρονιά, φέτος είναι αφιερωμένο στο πιο σημαντικό για όλη την ανθρωπότητα θέμα – στην ένωση των δυνάμεων όλων των χωρών, εθνών και εθνικοτήτων, στη μάχη για την ειρηνική συμβίωση και αδελφοσύνη.

Στην Αθήνα (αίθουσα Τριανόν), όπως και σε άλλες πόλεις όπως το Λουτράκι, οι προβολές ταινιών θα συνοδεύονται με συναυλίες των Ρώσων ηθοποιών και σκηνοθετών έργων, τα οποία καταχωρήθηκαν στην συλλογή της Κρατικής Ταινιοθήκης της Ρωσίας. Η προβολή στην Αθήνα θα γίνει στον κινηματογράφο «Τριανόν» όπου για 1η φορά θα προβληθεί νέα ταινία του Ρώσου σκηνοθέτη Λουκίν με τίτλο «Τα παιδιά του κράτους».

Ο Μπορίς Γκρατσέβσκι είναι σκηνοθέτης, γνωστός και στα παιδιά και στους γονείς  ως δημιουργός του χιουμοριστικού τηλεπεριοδικού «Γιεραλάς», θα παρουσιάσει το νέο του έργο «Ανάμεσα στις νότες».

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19.00.

Η Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας είναι Ομοσπονδιακό Κρατικό Πολιτιστικό Ίδρυμα και εξασφαλίζει τη φύλαξη συλλογών των κινηματογραφικών ταινιών και άλλων κινηματογραφικών αρχείων.

H Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας σήμερα έχει μία από τις πιο μεγάλες και καλύτερες συλλογές κινηματογραφικών ταινιών στον κόσμο, στην οποία περιλαμβάνονται πάνω από 70 000 ταινίες, 967 000 βίντεο του κινηματογραφικού υλικού ξεκινώντας από τις ταινίες Γαλλικού κινηματογράφου των αδελφών Λυμιέρ του 1895 έως τις σύγχρονες ρωσικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες.

Εκτός από τις κινηματογραφικές ταινίες, στην Κρατική Ταινιοθήκη φυλάσσονται 450 000 αντικείμενα που έχουν σχέση με την τέχνη του Κινηματογράφου (αφίσες, φωτογραφίες, σενάρια και άλλα). Οι Οργανωτές και Συντονιστές του Φεστιβάλ είναι οι:

Μποροντατσιόβ Νικολάϊ: Γενικός Διευθυντής της Κρατικής Ταινιοθήκης της Ρωσίας

Χαέτσκαγια А.: Πρώτη αντιπρόεδρος της Κρατικής Ταινιοθήκης,

Πεντρακόβσκαγια Α. – συντονιστής του Φεστιβάλ, εκπρόσωπος της Κρατικής Ταινιοθήκης της Ρωσίας στην Ελλάδα

Μελνιτσούκ Ζ.- διευθυντής κινηματογράφου «Ιλλουζιόν», Μαλνιτσούκ Σ. – γενικός μηχανικός της ταινιοθήκης, συνεργατες ταινιοθήκης: Μποροντατσιόβα Ν, Βανιλερ Ε., Βάσιν Μ.

Οι Επίτιμοι καλεσμένοι του Φεστιβάλ του Κινηματογράφου:

Νοβοζίλοβ Σ. – Πρόεδρος του φεστιβάλ, Γιάκοβλεβα Μ.- Ρωσίδα ηθοποιός, Βαρτσούκ Σ. –Ρώσος ηθοποιός, Γκρατσέβσκι Μπορίς – Ρώσος σκηνοθέτης, Μπελοτσερκόβσκαγια Αικατερίνη – ηθοποιός, Κίς Βιτάλι – μουσικός και συνθέτης, Λουκίν Αλέξανδρος – σκηνοθέτης, Θεοδώρα Γιαννίτση – Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού στην Μόσχα (ηθοποιός), Λουκίν Αλέξανδρος – σκηνοθέτης, Μιχάϊλοβα Μ. – δημοσιογράφος.

Η εκδήλωση στις 13 Οκτωβρίου 2015 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας, αμφιθέατρο, στις 19:00, θα περιλαμβάνει συναυλία και προβολή ταινίας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι συνδιοργανωτές στην Πάτρα είναι το Επίτιμο Προξενείο της Ρωσίας και η Ένωση Συμπατριωτών της τέως Ε.Σ.Σ.Δ. και των επιγόνων τους  κατοίκων Πατρών και νομού Αχαΐας "Σογιούζ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture