Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

«Μαθαίνοντας να νικώ τις ανησυχίες μου»

«Μαθαίνοντας να νικώ τις ανησυχίες μου»

Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη του άγχους σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

ΗΛΙΚΙΕΣ 5-6 ΚΑΙ 7-12 ετών
ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στον ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟ ΡΟΔΙ ΠΑΤΡΩΝ ΚΛΑΟΥΣ 20, 263 34 Πάτρα,κάθε Πέμπτη 17:00-18:00 για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών και 18:30 -19:30 για ηλικίες 6-12 ετών. Λόγω του ψυχοεκαπιδευτικού χαρακτήρα του προγράμματος ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος. Για τη δήλωση των συμμετοχών χρειάζεται να προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση.

Για την έγκαιρη συμμετοχή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Σύφαντου Αθηνά (6937642099), και Παπαδοπούλου Γιάννα (6972451178).  «Όλοι νιώθουμε ανήσυχοι, νευρικοί ή αγχωμένοι, μπροστά σε μια δύσκολη ή επικίνδυνη κατάσταση. Τα συναισθήματα αυτά είναι φυσιολογικά και μας βοηθούν να αναλάβουμε δράση, ώστε να λύσουμε το πρόβλημα.

Ωστόσο, πολλές φορές εξακολουθούμε να νιώθουμε άγχος, ακόμα και όταν δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος-ή όταν ο κίνδυνος έχει περάσει». Το άγχος στα παιδιά είναι δύσκολο να αναγνωριστεί, καθώς επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι είναι ασταθές και ότι συνήθως ξεπερνιέται από μόνο του. Επίσης, πολλές φορές τα παιδιά τείνουν να εσωτερικεύουν τα αγχώδη συναισθήματα, δηλ. να τα στρέφουν προς τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μην παίρνουν τη βοήθεια που χρειάζονται ».

Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν με αυτοπεποίθηση τις καθημερινές τους δυσκολίες, να επιλύουν μόνα τους προβλήματα και να ασκηθούν στον αυτοέλεγχο όταν θυμώνουν ή αναστατώνονται.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά θα εκπαιδευτούν στις δεξιότητες εκείνες, έτσι ώστε να μάθουν:
1. Να αναγνωρίζουν και να διακρίνουν διαφορετικά συναισθήματα όπως η χαρά, η λύπη, ο φόβος και ο θυμός.

2. Να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα συναισθήματα εκδηλώνονται και βιώνονται σωματικά.

3. Να αντιληφθούν τη σχέση ανάμεσα στη σκέψη, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά.

4. Να αξιολογούν τις σκέψεις τους σε βοηθητικές και μη βοηθητικές.

5. Να αναπτύξουν ένα θετικό και πιο ισορροπημένο τρόπο σκέψης.

6. Να εξασκηθούν σε τεχνικές χαλάρωσης και επίλυσης προβλημάτων.

7. Να δουλεύουν ομαδικά και να συνεργάζονται αρμονικά.

Το πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές της γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Η διάρκειά του είναι 12 συνεδρίες. Το κόστος συμμετοχής είναι 8 ευρώ ανά συνάντηση.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:
Σύφαντου Αθηνά
Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιου του Sussex, ειδικευόμενη στον τομέα των Εξαρτήσεων. Είναι τελειόφητος του προγράμματος κλινικής εκπαίδευσης στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία, του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ, Αθήνα). Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται ως εκπαιδεύτρια των Σχολών Γονέων του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Α/βάθμια εκπαίδευση, και ειδικότερα στην εφαρμογή προγραμμάτων ψυχολογικής υποστήριξης, τόσο στην Ειδική Αγωγή, όσο και στην Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών.

Παπαδοπούλου Γιάννα
Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Sussex με ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Κοινωνική Ψυχολογία. Από το 2009 έως το 2014 ασχολήθηκε με την οργάνωση και επίβλεψη παιδικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Σήμερα ειδικεύεται στην γνωσιακή συμβουλευτική από την ομάδα γνωσιακών ψυχοθεραπειών του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.Κε.Ψ.Υ.Ε.), ενώ παράλληλα είναι ιδρύτρια της Ομάδας Μίτος η οποία παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά