Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πάλη: Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Ζαφείρης Ρέλλος

Πάλη: Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Ζαφείρης Ρέλλος

Ο Πατρινός προπονητής θα παρακολουθήσει από κοντά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μετέβη ο Πατρινός προπονητής Ζαφείρης Ρέλλος, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης που διεξήχθη από 7 έως 12 Σεπτεμβρίου στο Las Vegas.

Στους αγώνες, που αφορούσαν και τα δύο στυλ της πάλης Ελληνορωμαϊκή και Ελευθέρα, συμμετείχαν κορυφαίοι αθλητές και προπονητές από χώρες με μεγάλη παράδοση στο άθλημα της πάλης και αποτέλεσε μοναδική εμπειρία για τον κ. Ρέλλο ο οποίος επέστρεψε γεμάτος πολύτιμες γνώσεις έτοιμος να τις μεταδώσει στους αθλητές του.

Στην φωτογραφία με τον κ. Χρήστο Σιδηρόπουλο ομοσπονδιακό προπονητή ελευθέρας ­­­­­πάλης.

Η πάλη από τα αρχαιότατα χρόνια αποτέλεσε ένα από τα κυριότερα αγωνίσματα και η παλαιστική ενασχόληση, ως άριστο παιδαγωγικό μέσο, καταλάμβανε βασικό μέρος της εκπαίδευσης.

Το άθλημα της πάλης είναι προσιτό σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης, γυμνάζει και διαμορφώνει το σώμα ενώ παράλληλα οξύνει το νου.

Η πάλη είναι ένα θεαματικό άθλημα, χωρίς χτυπήματα και υφίσταται από τότε που ο άνθρωπος έκανε την εμφάνιση του στη γη. Κάθε πολιτισμός της παγκόσμιας ιστορίας περιλαμβάνει το αγώνισμα της πάλης είτε ως μέσο ψυχαγωγίας είτε ως μέσο εξάσκησης για αυτοάμυνα.

Για τους λόγους αυτούς η εκπαίδευση στην πάλη είναι μια σπουδαία δραστηριότητα για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Από φέτος στην αίθουσα πάλης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου έχει καταρτιστεί νέο Τμήμα για παιδιά από 5 ετών και άνω, το πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνει βασικές ασκήσεις και λαβές σε ένα θετικό μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι μικροί αθλητές έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με το άθλημα της πάλης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα των προπονητών 6940217434 και 6944658392.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάλη: Δύο χάλκινα μετάλλια για τους Πατρινούς

Ελευθέρα πάλη: Μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports