Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αφιέρωμα στον Ζήσιμο Λορεντζάτο, 100 χρόνια από τη γέννηση του, το Σάββατο στο Πολύεδρο

Αφιέρωμα στον Ζήσιμο Λορεντζάτο, 100 χρό...

Στη 1 το μεσημέρι

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, μελετητή, μεταφραστή και κριτικού λογοτεχνίας Ζήσιμου Λορεντζάτου (1915-2004), το Πολύεδρο της Πάτρας, στην οδό Κανακάρη 147, θα πραγματοποιήσει μία αφιερωματική εκδήλωση μαζί με τις εκδόσεις Ίκαρος και τις εκδόσεις Δόμος, αυτό το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στη 1 το μεσημέρι.

Για το έργο και προσφορά του Ζήσιμου Λορεντζάτου έχουν προσκληθεί να μιλήσουν ο συγγραφέας Σπύρος Γιανναράς, ο συγγραφέας και εκδότης του Ζ. Λορεντζάτου, Δημήτρης Μαυρόπουλος και η καθηγήτρια φιλόλογος Μαίρη Σιδηρά.

Ο Λορεντζάτος ήταν γεννημένος στην Αθήνα και υπήρξε γιος του φιλόλογου και καθηγητή Παναγή Λορεντζάτου. Αποφοίτησε από την φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολήθηκε με την κριτική μελέτη, τη μετάφραση και την ποίηση. Πρωτοεμφανίστηκε στον κόσμο των γραμμάτων πολύ νέος το 1936 με μία μελέτη για τον Έντγκαρ Άλαν Πόε. Έμελλε να καθιερωθεί με την βαθυστόχαστη μελέτη του «Δοκίμιο Ι» για το ποιητικό έργο του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Ο Λορεντζάτος έχει δημοσιεύσει μελέτες για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον Σικελιανό, τον Νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη, κ.α. Στον μεταφραστικό τομέα ασχολήθηκε με το έργο των Έζρα Πάουντ, Γουίλιαμ Μπλέικ, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture