Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Θέμης Μουμουλίδης: Τρεις εβδομάδες πριν οι Πατρινοί χειροκρότησαν την "Αντιγόνη" του - Τώρα είναι νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμης Μουμουλίδης: Τρεις εβδομάδες πριν ...

Ο λόγος για τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θέμη Μουμουλίδη

Πριν λίγο καιρό, στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου 2015 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ η παράσταση αρχαίας τραγωδίας «Αντιγόνη» του Σοφοκλή που σκηνοθέτησε το φετινό καλοκαίρι.

Όλα τα εισιτήρια και για τις δύο βραδιές ήσαν προπωλημένα. Την Αντιγόνη υποδύθηκε η Ιωάννα Παππά και τον Κρέοντα ο Νικήτας Τσακίρογλου.

Ο λόγος για τον γνωστό σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, ο οποίος για περίπου 7-8 χρόνια διετέλεσε και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ανεβάζοντας πολλές επιτυχημένες παραστάσεις ενώ είχε πάει το ΔΗΠΕΘΕ και στην Επίδαυρο το 2003 με την παράσταση «Ηλέκτρα» με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη και την Μάγια Λυμπεροπούλου.

Εκείνες τις δύο βραδιές της «Αντιγόνης» με την εύθραυστη όσο και δυναμική συνάμα Ιωάννα Παππά, στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας ήταν παρών και ο ίδιος ο κ. Μουμουλίδης μάλιστα σπορ ντυμένος με καλοκαιρινή βερμούδα.

Τίποτε σχεδόν δεν προμήνυε ότι μόλις 3 εβδομάδες αργότερα θα ήταν μεταξύ αυτών που μπαίνουν στη Βουλή των Ελλήνων ως νεοεισερχόμενοι βουλευτές. Ο κ. Μουμουλίδης που παλιότερα είχε θητεύσει και στο ΔΗΠΕΘΕ του Βόλου ως διευθυντής, είχε δοκιμάσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 την τύχη του κατεβαίνοντας με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Μπορεί τότε να μην τα κατάφερε ωστόσο όπως φάνηκε το πολιτικό μέλλον του μάλλον ήταν λαμπρό καθώς μετά την αρχική υποψηφιότητα του στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου όπου τα πήγε ιδιαίτερα καλά καταλαμβάνοντας την 5η θέση με σχεδόν 5.000 σταυρούς (4.963), στις τωρινές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, ο κ. Μουμουλίδης ήταν 2ος στη λίστα των υποψηφίων και εκλέγεται βουλευτής.

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη εκλέγει 4 βουλευτές τους Δημητριάδη Δημήτριο, Μουμουλίδη Θεμιστοκλή, Θεοφύλακτο Ιωάννη και τον Ντζιμάνη Γεώργιο. Στις εκλογές του Ιανουαρίου την πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ είχε τότε κατακτήσει η Ραχήλ Μακρή με 12.693 ψήφους, η οποία κατευθύνθηκε σε αυτές τις εκλογές στην Λαική Ενότητα.

Στο μεταξύ μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον "Πρωινό Λόγο" ο νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, θέτοντας στόχους και προτεραιότητες μετά την εκλογή του.

Ο κ. Μουμουλίδης μίλησε για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, για τον αριθμό των βουλευτών τοπικά και περιφερειακά, αλλά και για τα βουλευτικά προνόμια με τα οποία δεν συμφωνεί. Ανέφερε πως η Ελλάδα και η περιοχή της Κοζάνης παρά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, θα δουν καλύτερες μέρες και πως "οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου έδειξαν ότι η ελληνική κοινωνία εμπιστεύεται μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, για να διαχειριστεί το μέλλον της για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με σύμμαχο τον ελληνικό λαό και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα".

Σε ότι αφορά την εκλογή του στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο κ. Μουμουλίδης τόνισε πως "πιστεύω ότι η εκλογή μου μπορεί να βοηθήσει όπως και οι άλλοι βουλευτές του Νομού και της περιφέρειας, ώστε να αλλάξει το κλίμα και η αντίληψη και να προωθηθούν τα πράγματα που σε τοπικό επίπεδο λιμνάζουν".

Ολόκληρη η συνέντευξη στο σάιτ του Πρωινού Λόγου.

Πηγή -prlogos.gr

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture