Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται η ταινία με την Μέριλ Στριπ ως ροκ τραγουδίστρια, στην Πάτρα

Έρχεται η ταινία με την Μέριλ Στριπ ως ρ...

Τίτλος της «Η Ρίκι και η Ροκ - Ricki & The Flash»

Μία από τις νέες ταινίες που από τις 10 Σεπτεμβρίου 2015 θα αρχίσουν να προβάλλονται στις Ελληνικές αίθουσες (και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) είναι και η ολοκαίνουρια ταινία με πρωταγωνίστρια την 66χρονη σπουδαία ηθοποιό Μέριλ Στριπ. Τίτλος της «Η Ρίκι και η Ροκ - Ricki & The Flash» σε διανομή της εταιρείας Feelgood Entertainment που ήδη έχει φτάσει τα 31 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις (τα 25,6 εκατομμύρια έχουν γίνει στις αίθουσες της Αμερικής).

Η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ Meryl Streep (Κράμερ εναντίον Κράμερ, Η Εκλογή της Σόφι και Η Σιδηρά Κυρία) μεταμορφώνεται στην κυριολεξία και αποδεικνύει πάλι ότι μπορεί να κάνει τα πάντα.

Αυτή τη φορά, επιστρατεύει το εντυπωσιακό φωνητικό της ταλέντο και όχι μόνο (καθώς επί έξι μήνες προετοιμάστηκε κάνοντας εντατικά μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας)σε μια συγκινητική, ανατρεπτική και αστεία ιστορία όπως λέγεται για μια διαφορετική και μάλλον εκκεντρική μητέρα που προτίμησε να κυνηγήσει το ροκ εν ρολ όνειρο της, ακόμα κι όταν αυτό την απομάκρυνε από την οικογένεια της. Όταν όμως η κόρη της αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα τότε η Ρίκι θα επιστρέψει κοντά της.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη συναντάμε τον επίσης βραβευμένο με Όσκαρ, βετεράνο σκηνοθέτη, Jonathan Demme (The Silence of the Lambs – Η Σιωπή των αμνών, Philadelphia) ενώ την εξαιρετική ομάδα των συντελεστών συμπληρώνει η ανθρωποκεντρική και βραβευμένη με Όσκαρ σεναριογράφος Diablo Cody (Juno).

Την αποξενωμένη κόρη υποδύεται απολαυστικά η πραγματική θυγατέρα της Mery Streep, η Mamie Gummer (Cake, σήριαλ The Good Wife) ενώ η ταινία είναι αφορμή για να ξαναβρεθεί στο πανί (μετά το Sophie’s Choice – Η Εκλογή της Σόφι) ο Kevin Kline με τη σπουδαία πρωταγωνίστρια Μέριλ Στριπ υποδυόμενος τον ρόλο του πρώην συζύγου. Το καστ συμπληρώνει μοναδικά ο για πάντα νέος ροκ σταρ, Rick Springfield (στα 66 του χρόνια σήμερα) που ενσαρκώνει το ταίρι της θρυλικής ηθοποιού. Μάλιστα σε κάποιες σκηνές τραγουδούν μαζί

Όπως έγραψε το περιοδικό Entertainment Weekly, η κόρη της Μέριλ Στριπ είχε ξαναεμφανιστεί μαζί με τη μητέρα της, σε πολύ μικρή ηλικία, μωρό μόλις 1,5 χρονών στην ταινία «Heartburn» το 1986 όπου η Στριπ συμπρωταγωνιστούσε με τον τζακ Νίκολσον.

Η Ricki (Meryl Streep) περισσότερο από κάθε τι άλλο ήθελε να κάνει καριέρα στη ροκ μουσική . Αποφασισμένη να ακολουθήσει το όνειρό της, εγκατέλειψε νωρίς την οικογένειά της. Όταν μια ημέρα δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον πρώην άντρα της (Kevin Kline), να επιστρέψει σπίτι για να σταθεί στην αποξενωμένη κόρη της Julie (Mamie Gummer) που παίρνει διαζύγιο, έρχεται αντιμέτωπη με όλα τα διλήμματα του παρελθόντος. Όμως η μουσική είναι για αυτήν στάση ζωής.

Ακόμα και αυτή την έσχατη στιγμή επιστρατεύει τον μεγαλύτερο έρωτά της, τη ροκ, για να προσεγγίσει τα αποξενωμένα μέλη της οικογένειάς της: τον πρώην άντρα της με τη δεύτερη τέλεια σύζυγο του, τον μεγαλύτερο γιο της (Sebastian Stan) που ετοιμάζεται να παντρευτεί, αλλά δεν σκοπεύει να την καλέσει στον γάμο, και τον μικρότερο που δεν χαίρεται ιδιαίτερα με την επίσκεψή της.  Διότι η κιθάρα και η ροκ της ανήκουν με κάθε κόστος, και είναι έτοιμη να το αποδείξει.

Διάρκεια: 101 λεπτά.

«Όλοι έχουμε ένα κομμάτι του παρελθόντος μας που θα θέλαμε να αλλάξουμε» ανέφερε ο σκηνοθέτης Jonathan Demme. «Όταν η Ρίκι βλέπει την κόρη της να διαλύεται, νιώθει ότι έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί και να διορθώσει όλες τις κακές επιλογές που έκανε στο παρελθόν».

Η Στριπ με τη σειρά της τόνισε πως «όλοι πρέπει να ζούμε με τα λάθη μας. Νομίζω ότι εύχεται τα παιδιά της να τη συμπαθούσαν περισσότερο, να την καταλάβαιναν. Αλλά έχει καθαρή ματιά στα πράγματα. Η Ricki ζει τη στιγμή. Συμπεριφέρεται παρορμητικά. Είναι ανακουφιστικό να υπάρχει κάποιος που δεν συμπεριφέρεται όπως θα ήταν αναμενόμενο. Μας λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό, γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας της».

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture