Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H Vogue γίνεται 100 χρονών και γιορτάζει μέσα από μια φαντασμαγορική έκθεση- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

H Vogue γίνεται 100 χρονών και γιορτάζει...

Peter Lindbergh, Corinne Day και Helmut Newton, Keit Moss, Claudia Shiffer

Ένα αιώνα ζωής συμπληρώνει η Βρετανική Vogue,το διάσημο γυναικείο περιοδικό μόδας που ιδρύθηκε το 1916. Η γιορτή θα γίνει στην National Portrait Gallery του Λονδίνου με πάρα πολύ στιλ όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο περιοδικό με τέτοια ιστορία.

Το δημοφιλές περιοδικό μόδας γιορτάζει την 100η του επέτειο με μία έκθεση φωτογραφιών πασίγνωστων μοντέλων.

Όταν η βρετανική Vogue πρωτοκυκλοφόρησε μία φωτογραφία της Κέιτ Μος με τα εσώρουχά της στην ηλικία των 19, κατηγορήθηκε ότι ήταν πορνογραφικό. Οι φωτογραφίες που τράβηξε η Corinne Day το 1993 έδειχναν την Μος να στέκεται σε ένα τοίχο κρεβατοκάμαρας φορώντας μόνο τα εσώρουχά της και ένα ροζ τοπάκι. Τώρα ολόκληρη η φωτογράφιση θα παρουσιαστεί στη Λονδρέζικη National Portrait Gallery, τον Φεβρουάριο, στα πλαίσια της έκθεσης με θέμα τη Μόδα και τη Φωτογραφία.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 εγκαινιάζεται η έκθεση «Vogue 100 : Α Century of Style» και θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου. Εκατομμύρια κομφετί μόδας σε έναν αιώνα στιλ, φωτογραφήσεων, πορτρέτων, ξεχωριστών δημιουργών και πρωτοποριακών αναζητήσεων.

Η συλλογή θα παρουσιάσει επίσης την τελευταία φωτογράφιση της Κέιτ Μος, από τον Μάριο Τεστίνο το 2008, με τη γνωστή φωτογραφία που οι φίλοι της μόδας θυμούνται, στην οποία η Μος σηκώνει την από τούλι φούστα της, για να μας δείξει το μαύρο διάφανο εσώρουχό της.

Η έκθεση προετοιμάζεται εδώ και τρία χρόνια, καθώς αναζητήθηκαν οι πρωτότυπες εκτυπώσεις, 280 από τις οποίες προέρχονται από το αρχείο του εκδοτικού οίκου Conde Nast αλλά και από διεθνείς συλλογές.

Η έκθεση θα ξεκινά από το «σήμερα», τι γίνεται «τώρα» στη Vogue και θα πηγαίνει πίσω στο χρόνο ανά δεκαετίες. Δεν θα είναι μόνο οι φωτογραφίες που θα έχουν την τιμητική τους. Γιορτάζουν τόσο η καλλιτεχνική επιμέλεια όσο και ο γραφιστικός σχεδιασμός σε μια προθήκη με 100 τεύχη της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Vogue, όπου θα εκτίθενται εξώφυλλα και κασέ σελίδων.

Ενώ η συλλογή γιορτάζει και τιμά τη μόδα και τη φωτογραφία των τελευταίων 100 χρόνων, επικεντρώνεται και σε πασίγνωστα πρόσωπα που κόσμησαν τις σελίδες του περιοδικού. Η Κλόντια Σίφερ πάνω στη μηχανή με τη δαντελένια μικροσκοπική της φούστα σε μια φωτογραφία του Χερμπ Ριτς το 1989 δε θα μπορούσε να μη συμπεριληφθεί.

Η έκθεση μέσα από τα αρχεία και τις συλλογές που θα περιληφθούν, θα δείξει και την επιρροή του περιοδικού ανά τις δεκαετίες κυκλοφορίας του.

Με ονόματα όπως αυτά των Peter Lindbergh, Corinne Day και Helmut Newton η προσέλευση αναμένεται αθρόα και η επιτυχία τεράστια.

Μία ακόμη από τις πιο γνωστές φωτογραφίες είναι ένα στιγμιότυπο του 1941 με μία καλοντυμένη κυρία στα συντρίμια του πολεμου, με το μήνυμα Η Μόδα είναι Άτρωτη (Fashion is Indestructible).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture