Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο κόκκινο χαλί του Λίντο, στην Βενετία η Αιγιώτισσα Μαρία Καλλιμάνη με το φιλμ «Interruption» του Γιώργου Ζώη

Στο κόκκινο χαλί του Λίντο, στην Βενετία...

Η 1η μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα δημιουργού προβλήθηκε στο τμήμα "Ορίζοντες" του 72ου Φεστιβάλ της Βενετίας

Το σινεμά ταιριάζει στην Αιγιώτισσα ηθοποιό Μαρία Καλλιμάνη. Μετά την παρουσία της στο κόκκινο χαλί του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου τον Φεβρουάριο του 2014 με την ταινία «Stratos – Το Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, αυτή η φορά η εκλεκτή ηθοποιός περπάτησε και φωτογραφήθηκε στο 72ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας με αφορμή την πρεμιέρα της μεγάλου μήκους ταινίας «Interruption - Διακοπή» του Γιώργου Ζώη όπου παίζει.

Το φιλμ με ένα πολυπρόσωπο καστ ηθοποιών, εκτυλίσσεται στο εσωτερικό ενός θεάτρου όπου ξεκινάει η παράσταση της «Ορέστειας». Ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών, με όπλα στα χέρια, ανεβαίνουν στη σκηνή. Ζητάνε συγνώμη για τη διακοπή και προσκαλούν όσους θεατές επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους. Η παράσταση συνεχίζεται κανονικά με μία μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο.

Όπως σχολίασε ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης στη Βενετία, δεν είναι τόσο το θέμα των Τσετσένων αυτονομιστών αυτό που τον ενδιέφερε στην κινηματογραφική του απεικόνιση (έχει εμπνευστεί από ένα πραγματικό συμβάν) όσο αυτό που νόμιζαν οι θεατές ότι συνέβαινε τη στιγμή που η οπλισμένη ομάδα ανέβηκε στη σκηνή. Τα πρώτα λεπτά όπου αλήθεια και ψέμα, μυθοπλασία και πραγματικότητα, λογική και παράλογο, ταυτίστηκαν, σύμφωνα με ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας "Έθνος".

Όπως επίσης εξήγησε ο Γ. Ζώης στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βενετία, η ταινία του θα μπορούσε να είναι και μια αναγωγή στην Ελλάδα του σήμερα καθώς όσοι συμμετέχουν στην παράσταση αποδεικνύονται όμηροι του εαυτού τους.

Οι πρώτες εντυπώσεις από την ταινία του Γιώργου Ζώη που προβλήθηκε στο τμήμα «Ορίζοντες» όπου πρόεδρος της επιτροπής είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι, είναι ιδιαίτερα καλές. Ο σκηνοθέτης είναι παλιός γνώριμος της Κινηματογραφικής Μόστρα της Βενετίας. Η πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Casus Belli» είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 67ου Φεστιβάλ Βενετίας το 2010 ενώ και η 2η του ταινία με τίτλο «Τίτλοι τέλους» έκανε την πρεμιέρα της στο 69ο Φεστιβάλ Βενετίας 2012 και κέρδισε το βραβείο EFA καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας.

Μαζί με τον Γιώργο Ζώη, για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Interruption» βρέθηκαν στη Βενετία την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 αρκετοί από το πολυπληθές καστ του, όπως ο πρωταγωνιστής Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, η Σοφία Κόκκαλη που την είχαμε δει και στην «Μικρά Αγγλία», ο Παύλος Ιορδανόπουλος, ο Αινείας Τσαμάτης, η Εφι Ραμπσίλμπερ, η Αγγελική Μαργέτη, o Αλέξανδρος Σωτηρίου, η Νατάσσα Μπρουζιώτη και η Μαρία Καλλιμάνη.

*Να θυμίσουμε πως η Μαρία Καλλιμάνη την περασμένη θεατρικής σαιζόν έπαιξε στο Εθνικό θέατρο στην παράσταση «Συγχώρεσε με» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη που ανέβηκε στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος».

Επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο η ηθοποιός είχε παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας «At Home – Στο Σπίτι» στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε που είχε διοργανώσει η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας. Για τον ρόλο της στην ταινία τιμήθηκε με το Κρατικό βραβείο της Ελληνικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας στην κατηγορία της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

*Οι φωτ. είναι από την εφημερίδα "Έθνος" και το σάιτ flix.gr.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture