Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Έρευνα για την εκπαίδευση & τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στην Πάτρα για λογαριασμό του φροντιστηρίου ΦΑΣΜΑ

Έρευνα για την εκπαίδευση & τα φροντ...

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω τυχαίας δειγματοληψίας

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διεξαγωγή: Εταιρία DATA RC για λογαριασμό του φροντιστηρίου ΦΑΣΜΑ- Η έρευνα διεξήχθη σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για την έρευνα που ορίζει η ESOMAR και ο ΣΕΔΕΑ.

Σκοπός: Στόχος της διερεύνησης ήταν να αποτυπωθούν οι απόψεις του γενικού πληθυσμού της Πάτρας για το κατά πόσο η οικονομική κρίση επηρέασε τα εκπαιδευτικά αγαθά αλλά και να μελετηθούν οι συνήθειες και συμπεριφορά των γονέων μαθητών λυκείου της περιοχής γύρω από τα εκπαιδευτικά αγαθά γενικά αλλά και την αγορά των Φροντιστηρίων ειδικά, στο γενικότερο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης.

Χρόνος διεξαγωγής: 26-28/8/2015

Μεθοδολογία: Για την διερεύνηση χρησιμοποιήθηκαν συνδυαστικά δύο ερευνητικές μεθοδολογίες. Πραγματοποιήθηκε ποσοτική τηλεφωνική έρευνα μέσω CATI (Computer Aided Telephone Interviewing) στο γενικό κοινό της Πάτρας, σε δείγμα 356 νοικοκυριών του Δήμου Πατρέων και ποιοτική έρευνα σε 47 γονείς μαθητών λυκείου μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Δειγματοληψία: Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω τυχαίας δειγματοληψίας.

Χρονική διάρκεια ερωτηματολογίου:3-6 λεπτά.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Θεωρείτε ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την επιλογή του τόπου σπουδών των φοιτητών;

Σύμφωνα με την πλειονότητα των Πατρινών, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την επιλογή του τόπου σπουδών των φοιτητών. Ειδικότερα το 72,8% θεωρούν ότι την έχει επηρεάσει πολύ ενώ αρκετά το 24,4%.

Σχόλιο «Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιώνουν αυτό που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια κατά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων, δηλαδή η επιλογή των σχολών φοίτησης γίνεται αρκετές φορές με κριτήριο την πόλη που βρίσκεται η σχολή ανεξάρτητα του αντικειμένου της.»

Σε τι βαθμό θεωρείτε ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει την απόφαση των γονιών για το εάν θα στείλουν τα παιδιά τους φροντιστήριο ή όχι;

Αλλά και η απόφαση των γονιών για το εάν θα στείλουν τα παιδιά τους φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης ή όχι  έχει επηρεαστεί σημαντικά σύμφωνα με τις απόψεις του 53,9% των Πατρινών και αρκετά σύμφωνα με το 36% αυτών.

Σχόλιο «Τα φροντιστήρια έχοντας ήδη προσαρμοστεί στα νέα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων χρόνων, αποτελούν την ιδανική λύση για τους γονεις να παρεχουν  ολοκληρωμένη εξωσχολική βοήθεια στα παιδιά, αφού παρέχουν πιστοποιημένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με αποδεδειγμένα αποτελέσματα»

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

Σε τι βαθμό η εισαγωγή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των φροντιστηρίων σας επηρεάζει εάν θα επιλέξετε φροντιστήριο ή ιδιαίτερα μαθήματα για το παιδί σας;

Το 56,4% των γονιών μαθητών Λυκείου αναφέρουν ότι η εισαγωγή του ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των φροντιστηρίων θα επηρεάσει αρκετά έως πολύ στην επιλογή φροντιστηρίου ή ιδιαίτερων μαθημάτων για το παιδί/ τα παιδιά τους.  Όπως είναι αναμενόμενο όσο χαμηλότερο είναι το οικογενειακό εισόδημα τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση της εισαγωγής του ΦΠΑ στην επιλογή των γονιών.

Σχόλιο «Εδώ έχουμε πραγματικά ένα εξοντωτικό μέτρο, το οποίο συνιστά κατάφωρη αδικία σε βάρος ενός κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα φροντιστήρια, τα οποία ως μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν το προστιθέμενο ποσό αλλά και σε βάρος των οικογενειών οι οποίες ήδη ασφυκτιούν υπό την πίεση των οικονομικών επιβαρύνσεων.»

Κατά την γνώμη σας, ποια είναι τα πλεονεκτήματα της παρακολούθησης μαθημάτων σε φροντιστήριο (μέσης εκπαίδευσης) συγκριτικά με το ιδιαίτερο;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά