Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ποδόσφαιρο: Η Μπιλμπάο κατέκτησε το Ισπανικό Σούπερ Καπ

Ποδόσφαιρο: Η Μπιλμπάο κατέκτησε το Ισπα...

Τίτλος μετά από 31 χρόνια για τους Βάσκους

Η Μπαρτσελόνα βρήκε δίχτυα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η Αθλέτικ Μπιλμπάο, εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Ζεράρδ Πικέ, κατέκτησε το Supercopa de España χάρη στο 1-1 του "Καμπ Νόου".

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με... ορμή στο ματς, αφού δεν είχαν περιθώρια για κάτι διαφορετικό. Μόλις στο έκτο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Πικέ και έδειξαν στους φιλοξενούμενους που δεν επρόκειτο να παραδοθούν στη μοίρα τους αμαχητί. Πάντως, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφεραν να απορροφήσουν τους "κραδασμούς" και να ισορροπήσουν το ματς, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να κάνουν το 1-0 με τον Εράσο (38'), ο οποίος αστόχησε σε τετ α τετ με τον Μπράβο. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 44' ο Ράκιτιτς έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Σουάρες έκανε κεφαλιά-πάσα στον Μέσι και εκείνος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Στο 57', η Μπαρτσελόνα έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Πικέ επειδή κάτι... χοντρό πρέπει να είπε στον βοηθό, για να ακολουθήσουν δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Ράκιτιτς και Πέδρο για το 2-0. Η Μπιλμπάο ισορρόπησε, είχε δυο καλές στιγμές στην συνέχεια, που αποτέλεσαν... καμπανάκι κινδύνου για τους Καταλανούς, με τον Ντε Μάρκο στο 74' να "σερβίρει" με το κεφάλι στον Αντούριθ και εκείνος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1. Στο 86', αποβλήθηκε και ο Κίκε Σόλα για την Μπιλμπάο (είχε μπει έξι λεπτά πριν στο ματς), αλλά πλέον τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει.

Γκολ: 44' Μέσι / 74' Αντούριθ

Μπαρτσελόνα: Μπράβο, Αλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Ματιέ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (68' Σάντρο), Ινιέστα, Πέδρο (68' Μουνίρ), Μέσι, Σουάρες.

Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Ετσέιτα (68' Ελουστόντο), Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Γουρπέγκι, Μπόβεδα, Εράσο, Μπενιάτ (83' Μικέλ Ρίκο), Σουσαέτα, Αντούριθ (81' Κίκε Σόλα).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποδόσφαιρο: Διασυρμός της Μπαρτσελόνα από την Αθλέτικ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports