Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχονται 26 Αυγούστου στην Πάτρα οι "Βάκχες" που θα έχουν και ταυτόχρονη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα

Έρχονται 26 Αυγούστου στην Πάτρα οι &quo...

Στην αξιόλογη παράσταση παίζει και ο παλιός πρωταγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου Σπύρος Φωκάς

Μία από τις ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες παραστάσεις αρχαίου δράματος του φετινού δύσκολου καλοκαιριού είναι οι «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» και την εταιρεία «ΑΝΘΟΣ» που ήδη παρουσιάστηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης και αναμένεται να έρθει στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας, την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 στις 21.30 στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Τα εισιτήρια σύμφωνα με πληροφορίες από το 34ο Φεστιβάλ Πάτρας 2015 θα κοστίζουν μάλλον 15 και 12 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες για την έναρξη προπώληση τους σε επόμενη ανάρτηση.

Πρόκειται για μια μοναδική περιοδεία ενός από τα διασημότερα έργα του Αρχαίου Δράματος, τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, μια sui generis τραγωδία αφού είναι η μοναδική σωζόμενη με διονυσιακό θέμα και συνδυάζει συγκλονιστική ένταση και απαράμιλλη τεχνική αρτιότητα, όπως αναφέρει το culturenow.gr.

Την παράσταση και την σύνθεση του κειμένου υπογράφει ο σκηνοθέτης Γιώργος Παπαθεοδώρου. Η απόδοση του έργου στα νέα ελληνικά είναι του Χρήστου Σάββα ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει ο Κυριάκος Κερανόπουλος.

Την μουσική της επιβλητικής τραγωδίας επιμελείται ο γνωστός συνθέτης Σάκης Τσιλίκης, η ερμηνεία των χορικών ανήκει στον Δημήτρη Ψαριανό σε στίχους της Τούλας Καρώνη ενώ χορογραφία και κινησιολογία δίδαξε η Κάλια Θεοδοσιάδη.

Το καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει τους, Σπύρο Κατηφόρη, Αλέξανδρο Μαρτζούκο,  Βασίλη Zωή, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρο Τσαπαλιάρη, Κωνσταντίνα Σπάθη, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Ιφιγένεια Καφετζοπούλου, Κατερίνα Χολή, Μαρία Μανωνά, Κέλυ Νικηφόρου καθώς και τον παλιό και καλό ηθοποιό Σπύρο Φωκά, ο οποίος είχε κάνει και διεθνή καριέρα στο Χόλυγουντ. Παίζει ακόμα η βετεράνος ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη.

Επιπλέον όπως ανέφερε στο thebest.gr ο επικεφαλής του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, το πρωτοποριακό και ιδιαίτερο στοιχείο της συγκεκριμένης παράστασης, θα είναι και η ταυτόχρονη επί σκηνής live μετάφραση και απόδοση του έργου στη νοηματική γλώσσα από διερμηνείς της Ομοσπονδίας Ιδρύματος Κωφών Ελλάδος.

Η παράσταση που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα θα παρουσιαστεί και στο Θέατρο Πέτρας στις 29/8, στην Αρχαία Δωδώνη στις 2/9 και στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στις 4/9 ενώ στη συνέχεια, συζητείται και είναι πολύ πιθανό εφόσον το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες, ο θίασος ν’ αναχωρήσει για μια σειρά παραστάσεων σε Αρχαία Θέατρα του εξωτερικού, με σταθμούς, την Ταορμίνα, τη Μασσαλία, το Μονακό, την Άσσο και την Αλεξάνδρεια.

Σκοπός της εταιρείας Ανθός και του Πειραϊκού Θεάτρου-Δημήτρης Ροντήρης  είναι το πρόγραμμα «BACCHAE THEATROUR 2015 - European culture from Greece», να είναι το πρώτο μιας σειράς αντίστοιχων δράσεων που θα διεξάγονται κάθε χρόνο και θα καθιερωθούν ως μια ακολουθία από μοναδικά, παγκόσμιας ακτινοβολίας ετήσια πολιτιστικά γεγονότα.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture