Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Φακοί επαφής με τηλεσκοπική όραση με 2.8x οπτικό zoom

Φακοί επαφής με τηλεσκοπική όραση με 2.8...

Κλείνοντας το μάτι στο μέλλον!

Μία πρώτη γενιά φακών επαφής με τηλεσκοπική όραση με 2.8x οπτικό zoom παρουσίασε ο ερευνητής Eric Tremblay κάνοντας το φουτουριστικό μέλλον να φαίνεται πιο κοντά από ποτέ. Αναμένουμε την ημερομηνία διαθεσιμότητας τους στην διεθνή αγορά.

Ο ερευνητής είχε παρουσιάσει το project της ομάδας του για τους συγκεκριμένους φακούς επαφής το 2013 και είχε υποσχεθεί ότι μέσα στην επόμενη διετία θα καταφέρει να ξεπεράσει τους περιορισμούς για την κατασκευή τους. Τελικά, τήρησε την υπόσχεση του και μάλιστα μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε δώσει τότε!

Οι φακοί έχουν πάχος 1.55mm, διαθέτουν ενσωματώμενο ανακλαστικό τηλεσκόπιο και ειδικά τοποθετημένα κάτοπτρα στο εσωτερικό τους, τα οποία συλλέγουν το φως προτού φτάσει στο μάτι και το διαχέουν έτσι ώστε το μάτι να βλέπει μεγενθυμένη εικόνα έως και 2.8 φορές.

Το πρόβλημα με την πρώτη γενιά αυτών των τηλεσκοπικών φακών ήταν ότι απευθυνόταν ειδικά σε ηλικιωμένους ανθρώπους με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, επομένως, η μεγέθυνση ήταν μονίμως ενεργοποιημένη και ο μόνος τρόπος να την “ακυρώσεις” ήταν να βγάλεις τους φακούς από τα μάτια. Επίσης, η κατασκευή τους είχε γίνει από άκαμπτο πολυμερές υλικό που δεν επέτρεπε τη διέλευση αέρα με αποτέλεσμα να μην “αναπνέει” το μάτι και να είναι κουραστική η χρήση τους για πολύ ώρα.

Το δεύτερο πρόβλημα λύθηκε σχετικά εύκολα με την δημιουργία μικρών οπών στην επιφάνεια των φακών (διαμέτρου 0.1mm) που επιτρέπουν τη διέλευση του οξυγόνου στο μάτι. Για την επίλυση του πρώτου προβλήματος κατασκεύασαν ένα ζευγάρι γυαλιά που επιτρέπει στον χρήστη να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί την μεγέθυνση όποτε θέλει με πολύ φουτουριστικό τρόπο: κλείνοντας το δεξί μάτι ενεργοποιείται η μεγέθυνση και κλείνοντας το αριστερό επιστρέφει σε κανονική όραση!

Η έρευνα βέβαια, λογικά, θα συνεχιστεί για να βρεθεί ένας τρόπος ελέγχου της μεγέθυνσης χωρίς να χρειάζεται ζευγάρι γυαλιών και φυσικά περιμένουμε να μάθουμε πότε θα είναι πραγματικά διαθέσιμοι για εμπορική χρήση.

 

Πηγή: techgear

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά