Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάνω από 800 θεατές για τις "Τρωάδες" του Εθνικού την Τρίτη το βράδυ στο 34ο Φεστιβάλ Πάτρας

Πάνω από 800 θεατές για τις "Τρωάδε...

Πάνε για sold out οι "Εκκλησιάζουσες" του Εθνικού με τον Γ. Μπέζο το Σάββατο

Με επιτυχία δόθηκε η 1η παράσταση των «Τρωάδων» του Εθνικού Θεάτρου που σηματοδότησε και την έναρξη του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας 2015 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, την Τρίτη 4 Αυγούστου το βράδυ στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο.

Παρά τον σχετικά άστατο καιρό τις απογευματινές ώρες, τα πράγματα ήταν καλύτερα το βράδυ και η παράσταση του Εθνικού με ένα εντυπωσιακό επιτελείο ηθοποιών με επικεφαλής την έμπειρη στο είδος του αρχαίου δράματος και του ποιοτικού θεάτρου ρεπερτορίου Καριοφυλλιά Καραμπέτη στο ρόλο της χαροκαμένης και τραγικής βασίλισσας Εκάβης.

Οι θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση ξεπέρασαν τους 800 ενώ απόψε Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 στις 21.00 στην 2η προγραμματισμένη παράσταση στο πλαίσιο πάντα του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας, η προσέλευση των θεατών αναμένεται μεγαλύτερη.

Παρών ήταν ο πολιτιστικός σύμβουλος και επικεφαλής του Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος. Επίσης παρέστησαν και ο σκηνοθέτης της παράστασης και τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Σωτήρης Χατζάκης καθώς και η βετεράνος σκηνογράφος Έρση Δρίνη.

Το Φεστιβάλ Πάτρας που πρωτοδιοργανώθηκε το 1981, θα συνεχιστεί φέτος, μετά τις «Τρωάδες», με τους «Τενόρους» - Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση την Πέμπτη 6/8/2015 στις 21.30 και το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 21.00 με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το Εθνικό με τον Γιάννη Μπέζο – Πραξαγόρα με look Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Με τις «Εκκλησιάζουσες» θα δοθεί και η επίσημη πρεμιέρα του φετινού Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να παραστεί κάποιος εκπρόσωπος από το Εθνικό θέατρο, όπως ο καλλιτεχνικός διευθυντής Στάθης Λιβαθινός. Δεν αποκλείεται φυσικά να δώσει το παρών ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Θοδωρής Αμπαζής που μέχρι πριν λίγο καιρό διατελούσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το ενδιαφέρον των Πατρινών θεατρόφιλων είναι μεγάλο για τις «Εκκλησιάζουσες» του Εθνικού κι όπως ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Ανδριόπουλος ναι μεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια, ωστόσο η ζήτηση είναι μεγάλη και είναι πιθανό η παράσταση να γίνει sold out.

Τα εισιτήρια για τις «Εκκλησιάζουσες» κοστίζουν 15 και 12 ευρώ και για τους «Τενόρους», 15 και 13 ευρώ.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture