Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι παράλληλες δράσεις του 3ου Port Festival στο Κατάκολο

Οι παράλληλες δράσεις του 3ου Port Festi...

Μια εναλλακτική γιορτή τέχνης, εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης

Σαράντα έξι μουσικοί, 16 εθελοντικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεκάδες καλλιτέχνες κάθε λογής και εθελοντές συμμετέχουν στο 3ο Port Festival, που ξεκινά την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα το βράδυ στο αλσύλλιο στο Κατάκολο.

Όπως και στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, σημαντικό ρόλο στη φυσιογνωμία του Port Festival διαδραματίζουν οι φορείς εθελοντισμού, οι ομάδες και οι σύλλογοι που φιλοξενούνται στο χώρο διεξαγωγής του και οι οποίοι ενημερώνουν για τη δράση τους, αναπτύσσουν καλλιτεχνικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες και οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις πλάι από την κεντρική μουσική σκηνή. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι εξής ομάδες:

Περίπτερα

-Επιτροπή Εθελοντών Port Festival: Συγκεντρώνουν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης και τα διανέμουν μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας σε σχολεία του νομού (1ο, 2ο και 3ο Λύκειο Πύργου). Επίσης, καλούν τους πολίτες και ειδικότερα τους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που θα στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

-Σκακιστική Ακαδημία Πύργου: Ενημερώνει για το έργο της, παραδίδει μαθήματα και δίνει την ευκαιρία στους φίλους του σκακιού να εξασκηθούν πάνω στο αγαπημένο τους άθλημα.

-Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους: Παρουσιάζει το έργο  του φεστιβάλ και λειτουργεί εργαστήριο κινουμένου σχεδίου (stop motion) για μικρούς και μεγάλους από μέλη του Mythos Project και της ομάδας Zizanimation18+.

-Ορειβατική Αναρριχητική Λέσχη Πύργου: Παραδίδει δωρεάν μαθήματα αναρρίχησης πάνω σε μια εντυπωσιακή τεχνητή πίστα που κατασκεύασαν τα μέλη της αποκλειστικά για το φεστιβάλ.

-Φιλοζωικός Όμιλος Πύργου: Φιλοξενεί μικρά σκυλάκια που περιμάζεψε από τους δρόμους και τα προσφέρει σε όσους επιθυμούν να τα υιοθετήσουν.

-Red Boys Club: Ενημερώνει για την ιστορία του «Πανηλειακού» και παρουσιάζει τις δράσεις του συλλόγου.

-Eco Πύργος και Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Ηλείας: Κοινό περίπτερο που ενημερώνει για τις δράσεις της ομάδας Eco Πύργος, προμηθεύει με υλικό σχετικό με τις ιδέες που αντιπροσωπεύει και συζητά για την εφαρμογή βασικών αρχών της Οικολογίας στην καθημερινότητα με πολλαπλά περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη, καθώς και για την ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

-Ελεύθερος Κοινωνικός Πολυχώρος «Δεξαμενή» και Μουριά, λίμνη ξανά: Κοινό περίπτερο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Δεξαμενής και το Συντονιστικό Συλλόγων για τον Επαναπλημμυρισμό της Λίμνης Μουριάς.

-Ilia Dive: Ενημερώνει για την εκπαίδευση και τα ασφαλή μέσα, ώστε να μυηθούμε στο μαγευτικό κόσμο των υποβρύχιων καταδύσεων.

Θέατρο, ντοκιμαντέρ και ακροβατικά

Παράλληλα, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη την Παρασκευή στις 9 μ.μ.. Καθημερινά πριν την έναρξη των συναυλιών προβάλλεται ενημερωτική ταινία για την ανακύκλωση από την Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, καθώς και το ντοκιμαντέρ της Δήμητρας Σαρλά για το 2ο Port Festival. Επιπλέον, η Χριστίνα Καλαμπρέζου και ο Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος μας εξοικειώνουν με τα εναέρια ακροβατικά με πανιά και τον ιμάντα ισορροπίας (slack line) και μας καλούν να δοκιμάσουμε καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

 

Εργαστήρια

Οι παράλληλες δράσεις συμπληρώνονται με δέκα εκπαιδευτικά και εικαστικά εργαστήρια για μικρά και «μεγάλα» παιδιά, ανάμεσα στα οποία τέσσερα παραδίδουν μέλη του Πολιτιστικού & Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ν. Ηλείας «ΗλειοΤέχνες». Τα εργαστήρια ξεκινούν στις 7:30 το απόγευμα και είναι τα εξής:

- Τετραήμερο Εργαστήρι «Port News» από ομάδα εθελοντών του Port

-Τριήμερο Εργαστήρι κινουμένου σχεδίου (stop motion) από μέλη των ομάδων Mythos Project και Zizanimation18+

-Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος (τεχνική macramé) το Σάββατο από τη Μαντώ Γρηγοροπούλου (ΗλειοΤέχνες)

-Εργαστήρι «Η μπλούζα που έγινε τσαντάκι» το Σάββατο από την Εύα Δαφνερού (ΗλειοΤέχνες)

-Εργαστήρι δημιουργίας από ανακυκλώσιμα υλικά την Κυριακή από τις εθελόντριες Έφη Ραδαίου, Λία Ποζάντζη και Σοφία Συρογιάννη.

-Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού για παιδιά την Κυριακή από τη θεατρολόγο Βίκυ Πετροπούλου από το Εργαστήρι Θεάτρου Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο»

-Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος (με ύφασμα) την Κυριακή από την Ντίνα Αρχοντοπούλου (ΗλειοΤέχνες)

-Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με τίτλο «Η  Αγάπη  σώζει  τον πλανήτη  μας» την Δευτέρα από τον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «ΙΧΝΟΣ»

-Εργαστήρι παρασκευής σαπουνιού τη Δευτέρα από την Μαρία Παπαδοπούλου (ΗλειοΤέχνες)

-«Παρουσίαση του Εξειδικευμένου Κέντρου Προώθησης στην Απασχόληση του ΙΝΕ  ΓΣΕΕ» τη Δευτέρα από Σύμβουλο Απασχόλησης του ΕΚΠΑ Πάτρας (στο περίπτερο της Δεξαμενής).

Πάγκοι

Επίσης, ο Πολιτιστικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Ν. Ηλείας «ΗλειοΤέχνες» και άλλοι πολλοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους πλησίον του χώρου. Πρόκειται κυρίως για χειροποίητες δημιουργίες και κατασκευές (κόσμημα, σαπούνι, μάσκες, διακοσμητικά  χώρου, φυτικά προϊόντα, ανακυκλώσιμες κατασκευές, πλεχτά υφαντά, ζωγραφική, κά).

 

Τέλος, στο χώρο θα βρίσκονται μέλη από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ηλείας του Ερυθρού Σταυρού για να διασφαλίσουν την ομαλή έκβαση του μουσικού τριημέρου και να επέμβουν αν τυχόν χρειαστεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται το 3ο Port Festival στο Κατάκολο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture