Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η αξιόλογη ταινία "Γυναίκα από Χρυσό" με Μίρεν και Ρέινολντς παίζεται στο σινέ Κάστρο στο Ρίο

Η αξιόλογη ταινία "Γυναίκα από Χρυσ...

Έως και την Τετάρτη

Η αξιόλογη ταινία «Γυναίκα από Χρυσό - Woman in Gold» που έκανε πρεμιέρα στο τελευταίο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου όπως έχει ξαναγράψει το thebest.gr, παίζεται αυτές τις μέρες έως και την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο στην οδό Σώμερσετ.

Το φιλμ που είχε πρωτοπροβληθεί την άνοιξη στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, έχει φτάσει τα περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στις ΗΠΑ ενώ στον υπόλοιπο κόσμο έχει κάνει άλλα 20 εκατομμύρια.

Εξήντα χρόνια μετά τη φυγή της από τη ναζιστική Βιέννη της Αυστρίας για τις ΗΠΑ, η Μαρία Άλτμαν επιχειρεί να ανακτήσει τα κλεμμένα οικογενειακά της κειμήλια, ανάμεσά τους κι έναν από τους διασημότερους πίνακες του Γκούσταβ Κλιμτ, ένα πορτρέτο της θείας της Αντέλ Μπλοχ Μπάουερ.

Η Άλτμαν Εβραία στην καταγωγή θα συναντήσει ανυπέρβλητα εμπόδια, την αρνητική στάση των ιθυνόντων της Αυστρίας όπως της υπουργού πολιτισμού και του υπευθύνου του Μουσείου Belvedere αλλά με τη βοήθεια ενός άπειρου, μα παθιασμένου δικηγόρου θα αποφασίσει να βρει το δίκιο της μηνύοντας το αυστριακό κράτος.

Η σπουδαία Αγγλίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν, τιμημένη με Όσκαρ ερμηνείας για την «Βασίλισσα» το 2006 είναι για άλλη μία φορά εκπληκτική υποδυόμενη ένα υπαρκτό πρόσωπο, την Μαρία Άλτμαν που μετά την φυγή της στο ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από την Αυστρία, έζησε στις ΗΠΑ, στην Καλιφόρνια.

Η ηρωίδα της Μίρεν έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 94 ετών. Τον δικηγόρο της ερμηνεύει ο συμπαθής Καναδός ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς (Τhe Proposal, Buried) τον οποίο σύντομα αναμένεται να τον δούμε στη νέα ταινία «Self/less» που ήδη προβάλλεται στις ΗΠΑ έχοντας κάνει εισπράξεις 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο φιλμ "Γυναίκα από Χρυσό" που έχει για παραγωγό τον Γουάινσταιν και αξίζει να δείτε (η τελευταία σκηνή είναι ιδιαίτερα συγκινητική) παίζουν ακόμα η Κέιτι Χολμς, ο Μαξ Άιρονς, η Ελίζαμπεθ Μακ Γκόβερν του φιλμ «Συνηθισμένοι Άνθρωποι» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ και της βραβευμένης σειράς «Πύργος του Ντάουτον», ο Τζόναθαν Πράις, ο Ντάνιελ Μπρουλ, η Τατιάνα Μασλάνι, ο Τσαρλς Ντανς, κ.α.

Τη ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Σάιμον Κέρτις (My Week with Marilyn).

Πολλές από της σκηνές του φιλμ γυρίστηκαν σε αυθεντικές τοποθεσίες στην Βιέννη της Αυστρίας.

Ώρα έναρξης προβολής στις 22.00.

Τηλ. 2610 - 994 765.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture