Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φόρμουλα 1: Μεγάλος νικητής ο Χάμιλτον στο Σίλβερστοουν

Φόρμουλα 1: Μεγάλος νικητής ο Χάμιλτον σ...

Δεύτερος ο ομόσταυλός του Νίκο Ρόζμπεργκ, στο βάθρο και ο Vettel.

Αν και ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, το Grand Prix της Βρετανίας εξελίχθηκε ιδανικά για τις δύο Mercedes, οι οποίες έκαναν το 1-2, με τον Lewis Hamilton να πανηγυρίζει την 38η νίκη της καριέρας του και μάλιστα μέσα στο... σπίτι του.

Η εκπληκτική εκκίνηση του Felipe Massa στο Σίλβερστοουν τον έφερε στην πρώτη θέση, αφήνοντας τον poleman, Lewis Hamilton στη δεύτερη. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 έχασε και τη δεύτερη θέση από τον Bottas, με τον ομόσταυλό του, Nico Rosberg να τον ακολουθεί.

Από το σημείο εκείνο o Hamilton ξεκίνησε την αντεπίθεσή του! Εκμεταλλευόμενος την ταυτόχρονη παρουσία των Massa και Rosberg στα pits πέρασε πρώτος, με τη βροχή να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της, δυσκολεύοντας το έργο των πιλότων, οι οποίοι ξεκίνησαν να βάζουν τα ενδιάμεσα ελαστικά. O πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος δεν άφηνε κενούς χώρους για... προσπεράσματα, διευρύνοντας συνεχώς τη διαφορά του από τον δεύτερο.

Από την πλευρά του, ο έτερος οδηγός της Mercedes, Nico Rosberg, παρέμενε πίσω από τις δύο Williams αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τις πρώτες ψιχάλες, αλλά σύντομα πέρασε στη δεύτερη θέση. Μετά το τελευταίο pit stop, των δύο Mercedes, ο Hamilton άνοιξε κι άλλο τη διαφορά του και πανηγύρισε τη νίκη στο GP Βρετανίας, φτάνοντας ξανά τη διαφορά του από τον Rosberg στους 17 βαθμούς. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Sebastian Vettel, ενώ στα αξιοσημείωτα του αγώνα ανήκει η 10η θέση του Fernando Alonso, ο οποίος πήρε τον πρώτο του βαθμό με την McLaren.

Εκτός αγώνα έμειναν από πολύ νωρίς οι Romain Grosjean, Jenson Button και Pastor Maldonado, ενώ το Grand Prix δεν ολοκλήρωσαν και οι Max Verstappen, Daniel Ricciardo και Carlos Sainz.

Αυτή ήταν η 38η νίκη στην καριέρα του Hamilton, ο οποίος πλησιάζει τον Sebastian Vettel που έχει 40 και έγινε ο πρώτος πιλότος μετά από 6 χρόνια που μετατρέπει την pole σε νίκη στο Grand Prix της Βρετανίας. Επιπλέον, ανέβηκε για 16η συνεχόμενη φορά στο βάθρο και πλησιάζει πλέον τον Michael Schumacher που έχει 19.

 

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports