Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Mπαράζ αναβολών πολιτιστικών εκδηλώσεων πανελλαδικά και στην Πάτρα - Πάνε για Σεπτέμβριο 2 εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Mπαράζ αναβολών πολιτιστικών εκδηλώσεων ...

Λόγω των σοβαρών πολιτικών εξελίξεων στη χώρα και την προκήρυξη διενέργειας του δημοψηφίσματος

Όπως ήταν φυσικό επακόλουθο, πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις αναβάλλονται εξαιτίας των σοβαρών πολιτικών εξελίξεων στη χώρα και την προκήρυξη διενέργειας του δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

Στην Πάτρα με ανακοίνωση που εστάλη από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων κατέστη γνωστό, πως λόγω ακριβώς των σοβαρών πολιτικών εξελίξεων, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες  για τις 3 και 4 Ιουλίου 2015 (2η Χορωδιακή Συνάντηση – Μελοποιημένοι Έλληνες Ποιητές) καθώς και για τις 7 Ιουλίου (η συναυλία All we need is love…με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων και τον ερμηνευτή Vassiliko), εκδηλώσεις του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους θα ανακοινωθούν εγκαίρως από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr που επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου του Διεθνούς Φεστιβάλ, οι εκδηλώσεις που αναγκαστικά αναβάλλονται, θα μετατεθούν χρονικά πιθανότατα για τον μήνα Σεπτέμβριο. Οι παραπάνω 2 εκδηλώσεις θα γίνονταν στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο. Πάντως το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας έχει προγραμματίσει πολλές ακόμη εκδηλώσεις για μέσα στον Ιούλιο.

Η αμέσως επόμενη την άλλη εβδομάδα είναι στις 10 Ιουλίου με την Ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και τον Ross Daly. Στη συνέχεια υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις σχεδόν ανά 2 μέρες. Όλα είναι ρευστά όπως είναι φυσικό και για οποιαδήποτε ακόμη αλλαγή και αναβολή αποφασιστεί, θα υπάρξει ανακοίνωση από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.

Να θυμίσουμε πως μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας είναι και το thebest.gr.

Ακόμα σύμφωνα με ενημέρωση που υπάρχει, αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για το Σάββατο 4 Ioυλίου live της Ραλλίας Χρηστίδου στην Πλαζ του ΕΟΤ. Όπως μας είπαν από το Discover, έλαβαν εντολή να μην δίνουν πλέον εισιτήρια και να μην συνεχιστεί η προπώληση για τη συναυλία της Ραλλίας Χρηστίδου.

Για την Πέμπτη 2 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο και live των Monophonics στα Παλαιά Σφαγεία (πρώην Πολιτεία) για το οποίο συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων. Δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής πιθανότητα μη πραγματοποίησης του.

Ακόμα όπως ήταν γνωστό ήδη από το Σάββατο, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29/6 το μουσικό live των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Κότσιρα στον "Φάρο" της Πάτρας.

Στο μεταξύ κανονικά ως ώρας, έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί πως θα γίνει εκδήλωση - αφιέρωμα στον Αμοργιανό κιθαριστή Γιώργο Κατσαρό – Θεολογίτη, στο Πολύεδρο, την Πέμπτη 2/7 στις 21.00 στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη, από τον Σπύρο Δελέγκο.

Ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του ΟΚΠΕ Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος που ανακοίνωσε το πρόγραμμα παραστάσεων που θα αρχίσει στις 2 Αυγούστου, χαρακτήρισε άδηλο το μέλλον και εξέφρασε την ελπίδα του να πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις.

Κινηματογραφικά, το thebest.gr επικοινώνησε με τον Αλέξη Μπιτούνη, διευθυντή των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, ο οποίος ανέφερε πως το πρόγραμμα προβολών δεν θα επηρεαστεί και θα γίνει κανονικά και το σαββατοκύριακο, με τη μόνη διαφορά ότι δεν θα βγουν από αυτή την Πέμπτη 2 Ιουλίου νέες ταινίες. Για παράδειγμα αναβλήθηκε η πρεμιέρα του φιλμ «Dark Places» με πρωταγωνίστρια την Σαρλίζ Θερόν που ήταν να βγει από την εταιρεία Odeon και θα ερχόταν και στην Πάτρα. Έτσι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες που ήδη προβάλλονται, ανάμεσα τους το «Spy», το «Jurassic World», το «Slow West», το θρίλερ «Insidious – Παγιδευμένη Ψυχή 3», κ.α.

Πανελλαδικά έγινε γνωστό πως στην Επίδαυρο στις 3 και 4 Ιουλίου θα γίνουν κανονικά οι παραστάσεις της τραγωδίας «Τρωάδες» του Εθνικού Θεάτρου με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη. Όσο για την προγραμματισμένη έναρξη του Φεστιβάλ Φιλίππων με την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το Εθνικό στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, μεταφέρθηκε μια μέρα νωρίτερα, στις 3 Ιουλίου.

Επίσης αναβάλλονται οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Αχαρνής» του Αριστοφάνη με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο σε Λάρισα (Τετάρτη 1η Ιουλίου), Λαμία (Πέμπτη 2 Ιουλίου), Τρίκαλα (Παρασκευή 3 Ιουλίου), Βόλο (Σάββατο 4 Ιουλίου) και τους Δελφούς (Κυριακή 5 Ιουλίου) ενώ ακυρώθηκε και η παράσταση «Jesus Christ Superstar» που ήταν προγραμματισμένη για το Ηρώδειο στις 3 & 4 Ιουλίου.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture